Annonce
Indland

FAKTA: Her er modtagerne af Kronprinsparrets Priser 2020

Priserne gives efter indstilling fra to rådgivende komitéer inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde.
Annonce

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har lørdag aften overrakt parrets priser på Værket i Randers.

Her kan du se, hvem der fik priserne:

* Kulturprisen går til skuespiller Danica Curcic. Hun er kendt fra både film og teaterforestillinger. Eksempelvis spiller hun Iben i "Undtagelsen". Prisen fik hun for sit "store mod og sit kompromisløse kunstneriske bidrag".

* Kronprinsparrets Sociale Pris går til Kofoeds Skole. Her hjælpes socialt udsatte mennesker med blandt andet værksteder og undervisningstilbud.

* Med de to priser følger til hver 500.000 kroner. Der følger også et kalejdoskop skabt af kunstneren Olafur Eliasson.

* Kronprinsparret har også uddelt to såkaldte stjernedryspriser. Den Kulturelle Stjernedryspris går til koreograf Sebastian Kloborg. Den får han for sin "progressive og eksperimenterende tilgang til koreografi".

* Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris går til foreningen De Anbragtes Vilkår, der hjælper anbragte børn og unge med udgangspunkt i deres egne stemmer og erfaringer.

* Modtagerne af stjernedryspriserne modtager hver 100.000 kroner.

* Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til parret.

* Kronprinsparret udpeger prismodtagerne efter indstilling fra to rådgivende komitéer med ekspertise inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde.

* Formålet er at hædre og synliggøre aktører, der har ydet en indsats med internationalt format inden for henholdsvis det kulturelle og det sociale område.

* Prisuddelingen blev de første år afholdt i København, men har siden 2011 hvert år været afholdt i skiftende danske byer. Sidste år var det i Odense.

* En undtagelse var dog i 2013, hvor Kronprinsparrets Priser blev afholdt i Operahuset i Sydney, Australien, som led i den officielle 40-års fejring af Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk.

Kilde: Bikubenfonden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce