Annonce
VEJLE

Falck blev slået på prisen: Testcenter i Vingsted lukker 1. februar

Falck åbnede i december et lyntestcenter i Vingsted, men det lukker nu - ligesom Falcks øvrige 48 testcentre landet over - 1. februar. Arkivfoto: Mette Mørk
Falck har valgt at lukke alle sine testcentre landet over pr. 1. februar - hermed også testcentret i Vingsted.

Vingsted: Siden 17. december har man kunne få en gratis lyntest for coronavirus i Falcks testcenter i Vingsted. Men det ligger nu fast, at Falck lukker alle sine 49 lyntestcentre landet over fra 1. februar - og hermed også testcentret i Vingsted.

Falck havde i første omgang lejet sig ind i den gamle lejrskolebygning, som Vingsted Hotel & Konferencecenter ejer, for fire uger med udløb 14. januar, men den blev siden forlænget til måneden ud.

Pressechef Lisbeth Nedergaard fortalte dog i forbindelse med forlængelsen, at hun havde en vis forventning om, at lejeaftalen ville blive forlænget yderligere, efter regeringens opfordring til, at man lader sig teste en gang om ugen, hvis man går på arbejde eller på anden måde omgås andre.

Men sådan blev det altså ikke. Falck tabte nemlig en ny udbudsrunde til de to udbydere Carelink og SOS International, som fra februar altså bliver de to eneste virksomheder, der kan tilbyde lyntest på det offentliges regning. Test hos Falck vil fra 1. februar ikke længere være gratis for danskerne.

- Det er vi kede af. Vi har været glade og stolte over at bidrage til testningen. Men vi har kunne se på de priser, der blev budt ind, at vi slet ikke kunne være med, siger ambulancedirektør hos Falck Jørgen Mieritz til Ritzau.

Annonce

Tester stadig virksomheder

Derfor lukker testcentrene ved udgangen af januar. Det kan nemlig ikke svare sig at holde dem åbne, forklarer ambulancedirektøren.


Hvorfor skulle folk gå ned og betale for en test, når de kan fortsat kan få dem gratis de næste tre måneder?

Jørgen Mieritz, ambulancedirektør


- Hvorfor skulle folk gå ned og betale for en test, når de kan fortsat kan få dem gratis de næste tre måneder, siger Jørgen Mieritz.

Virksomheder vil dog fortsat kunne få foretaget lyntest via Falck, ligesom Falck også stadig tester i nogle lufthavne.

Falck var første virksomhed til at lave en aftale med staten om lyntest af danske borgere.

Fra 12. til 17. december var koncernen den eneste private udbyder af lyntest, som danskerne gratis kunne benytte, inden tre andre virksomheder også skrev under på en aftale, der løber frem til 31. januar. Falck har siden da stået for klart størstedelen af testene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og 9 lærere hjem

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce