Annonce
Vejle

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

100 elever på Vejle Idrætsefterskole fik en lyntest i løbet fredagen. Fire af dem havde corona, og nu er alle skolens 160 elever sendt hjem. Foto: Vejle Idrætsefterskole
Vejle Idrætsefterskole hyrede Falck for at få hurtigt svar på coronasituationen på skolen. Svaret var, at yderligere fire af 100 elever havde virussen. Så nu er de elever sendt hjem i kølvandet på 60, der tog hjem torsdag.
Annonce

Vejle: Vejle Idrætsefterskole sendte fredag de sidste 100 elever hjem på grund af coronasmitte. I forvejen var 60 sendt hjem. I løbet af fredagen blev de 100 elever testet, og fire af dem havde et testresultat med spor af corona.

- Det var godt, at jeg fulgte min sjette sans og ekstraordinært hyrede Falck til at gennemføre en test med svar samme dag. Men det er foruroligende, at ingen af de fire elever viste tegn på at have corona. Det gør vores arbejde og forsøget på at passe på eleverne vanskeligt, siger forstander på Vejle Idrætsefterskole Frank Rasmussen.

Annonce

Intet mønster

Han håber, at forældre og elever kan nå at få gennemført test i løbet af weekenden, og at normale aktiviteter kan begynde igen tirsdag, hvis der ikke findes flere tilfælde. Mandag vil der være fjernundervisning for alle.


Det er foruroligende, at ingen af de fire elever viste tegn på at have corona. Det gør vores arbejde og forsøget på at passe på eleverne vanskeligt.

Frank Rasmussen, forstander, Vejle Idrætsefterskole


- Der er ikke noget mønster, så vi finder nok aldrig ud af, hvem der er vores patient "nul". To af de smittede spiller fodbold sammen. Men vi har 28 fodbolddrenge, og de andre ser ikke ud til at være smittede, siger han.

Annonce

Elever spredt over hele landet

Nu er alle eleverne så sendt til deres hjem ud over hele landet.

- Hvis der nu er en mere udbredt smitte, end man kan se på symptomerne, er det så ikke dumt at sprede eleverne og måske dermed smitten på den måde?

- Det kan der være en pointe i. Jeg ved, at de 240 efterskolers forening forsøger at få ændret på, hvordan vores specielle skoleform skal håndtere det. Men foreløbig er det de anbefalinger, vi har at gå efter. Når eleverne er hjemme, holder de sig i isolation, forklarer Frank Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce