Annonce
VEJLE

Falck forlænger aftale om testcenter i Vingsted: Men husk at tage varmt tøj på

De seneste fire uger har man kunnet få foretaget en coronatest i Falcks testcenter i Vingsted. Falck har netop forlænget lejeaftalen, så testcentret holder åbent minimum måneden ud. Arkivfoto: Mette Mørk
Falck har indtil videre forlænget lejeaftale, så testcentret i Vingsted kan fortsætte frem til 1. februar.
Annonce

Vingsted: Ønsker man at blive testet for covid-19, har man stadig mulighed for det i Vingsted.

Falck har nemlig valgt at forlænge lejeaftalen med Vingsted Hotel & Konferencecenter frem til 1. februar, så testcentret er åbent i hvert fald måneden ud.

Falck åbnede midt i december i alt 33 nye testcentre, fordi der var så stort tryk på testcentrene hele landet rundt, idet mange danskere gerne ville testes op mod julen. Et af dem var altså centret i Vingsted, der åbnede 17. december.

Her blev en gammel lejrskolebygning på Skyttevej 3, som Vingsted Hotel & Konferencecenter ejer, i løbet af få dage indrettet til et testcenter med små båse.

Annonce

Bliver formentlig forlænget

I første omgang havde Falck lejet sig ind i den gamle lejrskolebygning for fire uger med udløb 14. januar, men den aftale er nu blevet forlænget. Altså foreløbig frem til 1. februar.


Jeg har dog en klar formodning om, at aftalen vil blive forlænget yderligere.

Lisbeth Nedergaard, pressechef


- Jeg har dog en klar formodning om, at aftalen vil blive forlænget yderligere, idet der på pressemødet onsdag aften blev givet en klar opfordring til, at danskere lader sig teste en gang om ugen, hvis de omgås andre eller er på arbejde. Jeg tænker, det vil betyde øget travlhed i testcentrene igen, men om det bliver sådan, må tiden vise, siger Lisbeth Nedergaard, pressechef ved Falck.

Sådan foregår en coronatest hos Falck

  • Testen, som i Falcks testcentre er gratis for alle, er en næsepodning, og den udføres af uddannet testpersonale under lægeligt tilsyn.
  • Når testen er udført, modtager man informationsmateriale og vejledning om, hvordan man skal forholde sig.
  • Hvis ens test er positiv, bør man straks isolere sig og kontakte smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
  • Hvis ens test er negativ, anbefaler Falck, at man får resultatet bekræftet ved en PCR-test.
  • Er man nær kontakt til en smittet, eller har man symptomer på covid-19, skal man lade sig teste med PCR-test i Testcenter Danmarks regi.
  • Falck indberetter testresultaterne til Styrelsen for Patientsikkerhed.
  • Skal man testes i Falcks testcenter, skal man være iført mundbind, når man ankommer, og man skal medbringe ID.

På onsdagens pressemøde offentliggjorde sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at de nuværende restriktioner, der var sat til at gælde frem til 17. januar blev forlænget til 7. februar. Det var på samme pressemøde, at justitsminister Nick Hækkerup (S) opfordrede til at lade sig teste ugentligt, hvis man møder på arbejde eller omgås andre end dem i egen husstand - også selv man ikke har nogen symptomer.

Testcentret i Vingsted har åbent alle hverdage klokken 9-20 og lørdag-søndag klokken 9-19. På Falcks hjemmeside opdaterer man løbende, om der måtte være ventetid for at få foretaget test. Tidsbestilling er ikke nødvendig - man møder bare op.

Falck opfordrer til, at man sørger for at iklæde sig varmt tøj, da eventuel ventetid overvejende foregår udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce