Annonce
Give

Fald i antallet af smittede: Givskud er igen under afgørende grænse

Både incidenstallet og positivprocenten er fortsat høj i Givskud, men sognet var søndag under de 20 ugentligt smittede, som udgør den sidste af de tre nedlukningskriterier. Arkivfoto: Mette Mørk
Søndagens coronatal viser, at 17 borgere i Givskud Sogn er blevet smittet med covid-19 den seneste uge. Forbliver antallet af smittede under 20 de kommende seks dage, kan sognet genåbne.

Givskud: Efter tre dage med lige over 20 smittede borgere i løbet af de seneste syv dage, er antallet af coronasmittede beboere i det nedlukkede Givskud Sogn igen faldet til under 20.

Det viser søndagens coronaopgørelse fra Statens Serum Institut.

Ifølge de nyeste tal er der konstateret 17 smittede borgere den seneste uge. Det betyder, at Givskud Sogn ikke længere overskrider alle tre grænser, der i torsdag resulterede i en automatisk nedlukning.

Annonce

Alligevel skal de aktiviteter og institutioner - herunder Givskud Zoo - der er omfattet af nedlukningen, forblive lukket i mindst seks dage endnu.

Nedlukkede sogne eller kommuner genåbnes først, når de syv dage i træk ikke på samme dag ligger over alle tre grænseværdier.

Modellen for nedlukning er skabt for at sætte hurtigt ind over for stigende smitte.

I forhold til de to øvrige kriterier, der automatisk fører til en sognenedlukning, har Givskud fortsat et højt incidenstal og en høj positivprocent.

Indicenstallet ligger på 1397, som er et pænt stykke over de maksimalt 600 smittede per 100.000 indbyggere, der udgør incidensgrænsen.

Også positivprocenten er over dobbelt så høj som de fastsatte tre procent. I Givskud er 7,6 procent af de testede konstateret smittet.

Få smittede - høje incidenstal

Givskud Sogn er lige nu et af i alt seks sogne på landsplan, der er lukket. Lokalt har det blandt andet haft konsekvenser for Firkløverskolen, hvor elever og personale er hjemsendt, samt det byens foreningsliv. Også Givskud Zoo er tvunget til at holde lukket.

I Vejle Kommune som helhed ligger incidenstallet på 97. Det er udelukkende sogne i området omkring Give, der overskrider de fastsatte grænser, der potentielt kan føre til nedlukning.


Nedlukning

For at et sogn skal lukke ned, skal følgende tre kriterier være opfyldt:

  1. Der er mere end 600 smittede pr. 100.000 borgere.
  2. Positivprocenten er på 3 procent eller mere.
  3. Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage.

I flere af sognene ligger incidenstallet søndag på over 1000, men fordi der er tale om befolkningsmæssigt små sogne, er de ikke for alvor i nærheden at af ramme over 20 ugentligt smittede.

Et eksempel på dette er Ringive Sogn. Her er incidenstallet 1020, men det kommer i kraft af blot fire smittede på syv dage. Også små sogne skal have minimum 20 smittede den seneste uge, før de rammes af automatisk nedlukning.


Nedlukkede sogne eller kommuner genåbnes først, når de syv dage i træk ikke på samme dag ligger over alle tre grænseværdier.

Uddrag fra artiklen


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce