Annonce
112

Falsk pas og vold: Ukendt mand får fire uger i arresten

Arkivfoto
Annonce

Vejle: Den mand, som politiet ved en tilfældighed traf under en ransagning i en lejlighed i Havneparken i Vejle tirsdag, blev onsdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

Manden blev fængslet for to voldssager, som han er mistænkt for at have begået i Staldgaardsgade i februar 2018. Samtidig blev der tilføjet en sigtelse om dokumentfalsk, fordi manden ved sin anholdelse legitimerede sig selv med et falsk, slovensk pas.

Det oplyser politikommissær Jens Lyng fra Efterforskningscenter Midt.

Betjentene, der var til stede under ransagningen, genkendte manden fra voldsepisoden for halvandet år siden. Dengang udgav han sig for at have en anden identitet end nu.

Men under grundlovsforhøret fastholdt manden, at han var den person, som fremgår af det pas, han fremviste. Han nægtede også voldsforholdene.

Annonce

Tid til undersøgelser

De fire ugers varetægtsfængsling giver nu politiet tid til at undersøge, hvem manden i virkeligheden er. Det skal ske igennem afhøringer og søgninger i registre, forklarer Jens Lyng.

- Men han har ikke den helt store samarbejdsvillighed, fortæller politikommissæren, som vurderer, at manden på et tidspunkt nok har haft lovligt ophold og arbejde i Danmark.

Han forstår nemlig en smule dansk.

Grundlovsforhøret blev gennemført med en engelsk tolk, fortæller anklager Mike Larsen, der mødte i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce