Annonce
Trekantområdet

Falske pengesedler i omløb: - Det tyder på, at flere har adgang til dem

Man kan blandt andet kigge og føle sig frem til en falsk pengeseddel. Danske pengesedler er nemlig lavet på noget helt specielt bomuldspapir. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Selvom en 44-årig mand i sidste uge blev varetægtsfængslet for at bruge falske pengesedler, så er de falske sedler stadig i omløb, oplyser politiet.
Annonce

Kolding: I sidste uge blev en 44-årig mand varetægtsfængslet for blandt andet at have brugt falske pengesedler, men tirsdag er Sydøstjyllands Politi ude med en opfordring til fortsat at være opmærksom på falske pengesedler.

Ved et grundlovsforhør kom det frem, at den 44-årige blev anholdt onsdag den 19. august, men siden har politiet modtaget i hvert fald én yderligere anmeldelse om brug af falske pengesedler.

Vagtchef Arno Rindal Petersen oplyser således tirsdag formiddag, at der den 20. august er blevet brugt to falske 1000-kronesedler i Kolding.

- Så der er noget, der tyder på, at der måske er flere, der har adgang til dem, når sedlerne er blevet brugt, mens han (den 44-årige, red.) har været fængslet. De falske sedler spøger i hvert fald i politikredsen, siger Arno Rindal Petersen.

Annonce

Opråb

Ifølge sigtelsen mod den 44-årige skulle han have brugt falske 1000-kronesedler på Burger King og McDonald's i Kolding både den 16. og 17. august, lige som han også havde været på McDonald's i Vejle.


Så der er noget, der tyder på, at der måske er flere, der har adgang til dem, når sedlerne er blevet brugt, mens han (den 44-årige, red.) har været fængslet. De falske sedler spøger i hvert fald i politikredsen

Arno Rindal Petersen


Arno Rindal Petersen kunne tirsdag fortælle, at der også var blevet brugt en falsk 500-kroneseddel den 11. august. Det er ikke noget, som den 44-årige er sigtet for at stå bag. Ifølge sigtelsen mod den 44-årige skulle han have været sammen med en anden, da han den 17. brugte en falsk seddel på Burger King på Vonsildvej.

- Derfor skal der lyde et opråb til dem, der modtager pengesedler. Man må meget gerne være ekstra opmærksom på, hvordan sedlerne ser ud, når man får dem i hånden.

Ifølge Nationalbanken kan falskmønteri straffes med fængsel på op til 12 år. De seneste år har de længste straffe været på cirka to års ubetinget fængsel. Fremstilling og udgivelse af nogle ganske få sedler har medført ubetinget fængselsstraffe.

Sådan spotter du en falsk seddel

1: Danske sedler er udstyret med en række sikkerhedselementer som vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Vandmærket og den skjulte tråd kan ses, når sedlen holdes op mod lyset.

2: Sikkerhedselementerne kommer først til syne, når man vipper sedlen eller ser den fra siden. Vinduestråden har blandt andet et bølgemønster, der bevæger sig, når sedlen vippes fra side til side. Hologrammet på sedlen reflekterer lyset i forskellige farver.

3: Man vil typisk kunne mærke, at en seddel er falsk. Danske sedler er lavet af en speciel type bomuldspapir, som føles anderledes end almindeligt skrivepapir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce