Annonce
Vejle

Fandt 24 brugte kanyler i og ved byparkerne: Nu overvejer formand at sætte kanylebokse op

Misbrugsmiljøet bruger især scenen i Mariaparken som samlingssted, og her er i dag ingen kanylebokse. Den nærmeste - og umiddelbart eneste udover ved højbanen - er på betalingstoilettet tæt ved Vejle Løve Apotek i Foldegade. Arkivfoto: Mette Mørk
På fire måneder fandt bypedellerne 15 brugte kanyler i Byparken og Mariaparken. Samtidig fjernede de 8 fra parkeringshuset Albert og 1 fra toilettet ved Vejles rådhus.
Annonce

Vejle: I løbet af fire måneder sidste sommer fandt Vejles bypedeller 15 brugte kanyler i Byparken og Mariaparken.

Samtidig fjernede de 8 fra parkeringshuset Albert og 1 fra toilettet ved Vejles rådhus.

Det fremgår af en ny evaluering af sundheds- og stofindtagelsesrummet ved Kirkens Korshærs varmestue i Flegmade. For formand for byrådets voksenudvalg Gitte Frederiksen (V) giver det anledning til at diskutere muligheden for at sætte kanylebokse op i området.

- Det vil give en tryghed for borgerne, der færdes i området, og samtidig hjælpe misbrugerne. For ingen af dem ønsker jo at genere eller skade nogle. Det føler jeg mig helt overbevist om, siger Gitte Frederiksen.

Tiden nu er moden til at diskutere, om det kunne være en mulighed at sætte kanylebokse op i området. Jeg vil vende det med de øvrige medlemmer i udvalget.

Gitte Frederiksen, formand for byrådets voksenudvalg

Annonce

Mere ro i Vestergade

Politikerne valgte i 2016 at åbne sundheds- og stofindtagelsesrummet, også kaldet fixerummet, for at hjælpe byens mest udsatte borgere. Samtidig ønskede et flertal i byrådet at flytte en del af misbrugsmiljøet væk fra Vestergade, hvor man dengang fandt en kanyle på gaden cirka hver anden uge, oplevede salg af stoffer og anden uro.

Det er ifølge rapporten lykkes.

Området er siden blevet mere roligt. Færre forhold om vold og butikstyverier bliver for eksempel meldt til politiet, mens bypedellerne slet ingen kanyler fandt i og omkring Vestergade og højbanen i 2018 og 2019.

I samme periode er der næsten heller ikke observeret stofhandel.

Annonce

Mere uro i Flegmade

Til gengæld oplever området ved Flegmade med de to parker mere uro og uorden. I 2019 modtog politiet blandt andet 31 anmeldelser om netop uro og uorden samt 13 om mistænkelige forhold. Til sammenligning lød tallene i 2016 på henholdvis 2 og 3.

Samtidig fandt man i 2018 kun enkelte kanyler i Byparken og Mariaparken, men der sidste år blev fundet en del flere. Misbrugsmiljøet bruger især scenen i Mariaparken som samlingssted, og her er i dag ingen kanylebokse.

Annonce

Tiden er moden

Den nærmeste - og umiddelbart eneste udover ved højbanen - er på betalingstoilettet tæt ved Vejle Løve Apotek i Foldegade.

Tidligere har politikerne diskuteret, hvorvidt det kunne være en idé at sætte flere kanylebokse op i parkerne, men uden at vedtage det. Men nu mener formand for byrådets voksenudvalg, at tiden er moden.

- Siden vi åbnede sundheds- og stofindtagelsesrummet, har vi fulgt udviklingen tæt, og selvom byen samlet set er blevet mere ren og rolig, så synes jeg, at tiden nu er moden til at diskutere, om det kunne være en mulighed at sætte kanylebokse op i området. Jeg vil vende det med de øvrige medlemmer i udvalget. Så ville diabetikere for eksempel også kunne komme af med affald, mener Gitte Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce