Annonce
Sport

Fanforening opfordrer danske fans til at blive væk fra VM

Festen på tribunerne var stor under EM i sommer, men hvis det står til Danske Fodboldfans, skal ingen danskere bakke op om fodboldlandsholdet i Qatar næste år. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvis det står til fansammenslutningen Danske Fodboldfans, får landsholdet ingen dansk opbakning i Qatar.

Danske fodboldfans skal blive hjemme fra VM i Qatar næste år.

Sådan lyder opfordringen fra foreningen Danske Fodboldfans (DFF), der er en sammenslutning af flere af landets officielle fodboldfanklubber.

Onsdag har foreningen sendt budskabet ud på sin hjemmeside. Det er sket som reaktion på, at Qatar ikke har rykket sig tilstrækkeligt på en række krav om forbedringer, som DFF stillede i marts i år.

Annonce

- Vi håber, at vi kan få alle danske fans til at blive væk, og at vi kan inspirere andre fans i hele verden til kritisk at overveje, om de skal tage afsted.

- Så længe fans deltager i fodboldfesten i Qatar eller tænder tv-skærmen derhjemme, opnår Qatar sin målsætning om eksponering, siger DFF-formand Christian Rothmann, der tidligere har været med til at stille et borgerforslag om en generel boykot af VM i Qatar.

- Det allerbedste vil være, at alle bliver væk, siger han.

De krav, som DFF stillede i marts var, at pressen skal have fri adgang i hele landet, at uvildige observatører skal overvåge forholdene for migrantarbejdere, at observatørerne sikrer, at migrantarbejderne får løn, og at afdøde migrantarbejdere obduceres.

Derudover var det et krav, at mænd og kvinder kan se fodbold på samme tribune i Qatar, og det er ifølge DFF det eneste krav, landet efterlever.

I forhold til de krav, Qatar ikke efterlever, henviser han til en rapport, Amnesty International frigav i sidste uge.

Her fremgik det, at migrantarbejdernes hverdag ofte ikke er forbedret, selv om landet har indført en række lovændringer, der på papiret bør forbedre arbejdsforholdene.

Derudover peger han på, at to norske journalister i denne uge har været anholdt i Qatar, selv om VM-værtslandet har forsikret, at pressen kan rapportere frit og kritisk derfra.

- Deres løfter er ikke meget mere værd end det papir, de er skrevet på, siger han.

Christian Rothmann erkender, at han ikke havde store forventninger om, at Qatar ville ændre alverden på grund af krav fra en dansk fansammenslutning.

- Men jeg synes da, det ville være forkert ikke at give dem muligheden, siger han.

Han fortæller, at DFF løbende har været i dialog med Dansk Boldspil-Union (DBU), og at unionen er orienteret om onsdagens udmelding.

/ritzau/

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

Alarm 112 For abonnenter

Dødsulykke ved Grindsted var et uheld: 67-årig frifundet for uagtsomt manddrab

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Annonce