Annonce
112

Fanklub-formand: Hvis det udvikler sig længere, bliver der krig

Formanden for FC Fredericias fanklub, Søren Christensen, forventer ikke, at balladen mellem VB og FCF-fans når nye højder. Arkivfoto: Mette Mørk
Drillerierne mellem fans af Vejle Boldklub og FC Fredericia har nået sit klimaks, håber formanden for FC Fredericias fanklub, Red Pride.

Vejle/Fredericia: For ikke så lang tid siden stod der som regel blot en forkølet håndfuld fodboldfans til FC Fredericias kampe og heppede på fæstningsbyens hold.

Men for halvandet år siden blev den officielle fanklub, Red Pride, startet med formand Søren Christensen ved roret, og siden har en større gruppe tilhængere meldt sig ind.

Med den store tilslutning er der også sket en optrapning af en spirende kontrovers mellem fodboldfans fra Fredericia og Vejle. Det bekræftede Crazy Reds formand, Brian Jørgensen, onsdag.

Søren Christensen fra Red Pride i Fredericia er også bekendt med flere af de episoder, der har været mellem VB's og FC Fredericias fans.

- Vi kan ikke benægte, at der har været sager. Der er helt sikkert også kommet fans med, som lige skal finde ud af, hvor niveauet ligger, siger Søren Christensen.

Mange vil købe en "Alle hader Vejle"-T-shirt

Red Pride, FC Fredericias fanklub, satte inden kampen mod VB i sidste uge 250 T-shirts i produktion med påskriften "Alle hader Vejle."

Og den er blevet populær, fortæller formanden for Red Pride:

- Bluserne er blevet så populære, at vi også har solgt flere til Kolding og Horsens, siger formand Søren Christensen og forklarer, hvorfor T-shirtsene blev lavet.

- Vi har aldrig nogensinde kunnet lide VB i Fredericia De har storhedsvanvid i den skov. Derfor lavede vi lidt sjov med dem.

Han synes ikke, at ordvalget er for groft.

- Det er nok bare den måde, vi snakker på i miljøet. Da vi kom til Vejle inden kampen mod VB, hang der også et banner på motorvejen, hvor der stod "Vi hader Fredericia".

Røg i totterne på hinanden

Han understreger, at han ikke har opfordret nogen til at stjæle bannere fra VB's fans, og han ved heller ikke, hvem der har gjort det.

- Førhen har vi stået 10-15 mand, hvor alle kender hinanden. Det gør vi ikke nu. Nu er vi omkring 200 samlet, og med så mange vil det altid stikke af, vurderer han.

Til gengæld ved Søren Christensen, hvem fra hans fanklub der fik kastet en sten på sig af VB-fans 7. august.

Det skete foran Vejle Stadion, da FC Fredericia samme aften havde været i Hatting for at spille pokalkamp.

- Efter kampen ville nogle Fredericia-fans køre forbi Vejle Stadion for at tage et billede til Instagram og skrive, at vi var klar til kampen mod VB. Da de kom, stod der nogle VB-fans og ventede, og så røg de i totterne på hinanden.

Nogle fandens karle

Som formand for Red Pride føler Søren Christensen ikke, at det er hans ansvar at holde styr på det mindretal i fanklubben, som måske kan lide at lave lidt mere ballade, end hvad godt er.

- Når man er myndig, skal man selv stå til ansvar for det, man laver. Det skal jeg ikke stå og fortælle dem. De kender 100 procent konsekvenserne, og de ved, at politiet holder øje med dem. Nogle har også fået at vide, at hvis de laver så meget som det mindste, så er der to års karantæne.

Søren Christensen håber da også, at drillerierne mellem et mindretal i fangrupperingerne har nået deres klimaks nu.

- De tror alle sammen, at de er nogle fandens karle, men når de finder ud af, at det kun er 1. division, så tror jeg ikke, det bliver vildere, end vi har set, siger formanden og tilføjer:

- Det var voldsomt nok under kampen i Vejle, og det skal ikke udvikle sig længere, for så bliver der decideret krig. Men det tror jeg også, folk har forstået.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce