Annonce
Vejle

Far er kaptajn og fanget i mexicansk farvand: Imens jonglerer mor med lærer-job og tre børn

Anne Mette Moesgård Christensen og hendes tre børn - fra venstre er det Peter, Karen og Ole på 6, 10 og 5 år. De to største går på Kirkebakkeskolen, hvor mor også arbejder som lærer. Privatfoto
Michael Nibuhr sagde farvel til sine kone og deres tre børn i midten af januar. På grund af krisen med coronavirus er han som minimum fanget på sit containerskib til midten af maj.
Annonce

Bredballe: Hun er vant til at være alene i lange perioder med parrets tre børn. Men ikke så længe trods alt.

Anne Mette Moesgård Christensen og børnene sagde farvel til ægtemanden og faren i midten af januar. Efter planen skulle han vende hjem efter elleve uger.

Men det bliver der ikke noget af. Årsagen er den verdensomspændende krise med den nye coronavirus.

- Det var vinter, da han tog afsted, og det er jo faktisk sommer, inden han kommer hjem igen. Det er da helt tosset at tænke på, siger Anne Mette Moesgård Christensen i den anden ende af røret.

Avisen forsøger i denne tid at dække Vejles gang så godt som muligt hjemmefra eller fra en næsten mennesketom redaktion for hverken at udsætte journalister og fotografer eller kilder for smittefare.

Derfor foregår langt de fleste interview og derfor også dette over telefonen.

Det var vinter, da han tog afsted, og det er jo faktisk sommer, inden han kommer hjem igen. Det er da helt tosset at tænke på.

Anne Mette Moesgård Christensen, skibsenke, mor til tre og lærer

Annonce

Kaptajn i Mexico

Anne Mette Moesgård Christensens mand og børnenes far, Michael Nibuhr, er kaptajn på et containerskib og sejler lige nu rundt i mexicansk farvand.

Planen var, at han ville være hjemme inden påske. Men det kan ikke lade sig gøre, da lufthavnene på sejlruten lukker ned en efter en på grund af den dødelige sygdom.

Desuden kommer en fire uger lang periode, hvor skibet slet ikke kaster anker og derfor heller ikke lader personalet gå i land.

- Vi er vant til at være meget alene herhjemme, men slet ikke så længe her... og da slet ikke i en periode som denne, hvor både børnene og jeg er sendt hjem, og jeg samtidig skal passe mit job.

- Det er lidt af en udfordring, indrømmer Anne Mette Moesgård Christensen om den ekstraordinære situation, som hun imidlertid lader til at tage med ophøjet ro.

Annonce

Ingen nødpasning

Hun er ansat som lærer på Kirkebakkeskolen i Bredballe, hvor de to største børn, Peter og Karen på 6 og 10 år, går i henholdsvis børnehaveklasse og på fjerde klassetrin.

Den mindste, Ole på 5 år, går stadig i børnehave.

Alle børnene er som de fleste andre lige nu hjemme døgnet rundt. Ingen af dem bliver nødpasset, hvilket ellers er et tilbud fra Vejle Kommune, så udover jobbet skal Anne Mette Moesgård Christensen også sørge for at holde dem i gang.

- Så jeg er lidt ekstra træt om aftenen. Også selvom jeg langt hen ad vejen er vant til det, fortæller hun.

Annonce

Elever og kollegaer

Anne Mette Moesgård Christensen har indført et nogenlunde fast skema derhjemme, så der ikke går alt for meget ferie i den. Med egne ord er hun lidt streng på den front.

De står relativt tidligt op og spiser morgenmad, inden hun selv mødes en halv times tid med sine elever over videoopkald. Her snakker de om deres nye hverdag og dagens opgaver.

Bagefter taler hun virtuelt med en håndfuld kollegaer om, hvad den kommende tid skal byde på af lektier. Ingen ved jo, hvor længe skolerne skal være lukket, og alle skal holde sig hjemme.

- Jeg forsøger at løse mit arbejde så godt som muligt i den her meget specielle situation.

- Med tiden er jeg dog også blevet noget mere realistisk i forhold til, hvad der kan lade sig gøre og ikke lade sig gøre. Elevernes forældre er jo ligeså presset som jeg, forklarer Anne Mette Moesgård Christensen.

Annonce

Passe på bedsteforældrene

Sammen med sine egne børn løser hun også opgaver. Bagefter får børnene lov til at se tv, lege på værelset eller være ude med vennerne.

- Vi bor på et vænge med syv børn, og de har fået lov til at lege med hinanden. Os forældre holder afstand og taler sammen over hækken, siger hun.

Men det er ikke let, for alle normale fornøjelser er lukket.

Så man kan ikke gå i svømmehallen eller i biografen, og mor Anne Mette Moesgård Christensen har også udelukket besøgene hos børnenes bedsteforældre.

- Vi vil gerne passe på dem. Men det er svært for alle. Måske i virkeligheden mest bedsteforældrene. De savner deres børnebørn, så vi har indført daglige videoer, hvor vi viser, hvad vi laver, tilføjer Anne Mette Moesgård Christensen.

Hun synes, at der er ved at opstå en vis rytme i den nye hverdag, og hun forsøger at holde hovedet højt, selvom hun og børnene er alene og rent faktisk samtidig har mistet deres påskeferie.

Annonce

Solen og slikket

Hele familien skulle have været på Tenerife, men det bliver der ikke noget af nu, hvor far ikke er hjemme, og landet er lukket af.

- Det er surt, men sådan er det. Vi prøver hele tiden at holde fokus på det positive herhjemme. For eksempel taler vi om, at solen skinner, og at det er fredag i dag, så derfor skal vi have slik i aften, siger hun.

Anne Mette Moesgård Christensen forsøger også hele tiden at perspektivere sin egen situation med andres. Mange er på den ene eller anden måde hårdt ramt af den aktuelle krise.

- Ingen af os er syge. Hverken mine børn eller mine forældre. Min mand er ved godt mod, selvom det også er hårdt for ham. Jeg har stadig mit job og har ikke mistet min løn eller virksomhed, som så mange andre. Vi har det godt, fastholder hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce