Annonce
Erhverv

Far og søn i nyt parløb om Café Stryhns: Første drøm er at blive Danmarks bedste ishus

Far og søn - Jan og Nicolai Christensen - driver fra denne sæson Café Stryhns på Strandpromenaden i Hjerting i et kompagniskab. Deres store drøm, er, at opnå så stor opbakning fra esbjergensernes sms-stemmer, at de kan blive Årets bedste ishus 2021. Foto: Ken Mathiesen 
Jan Christensens søn er kommet med i ejerrollen hos Café Stryhns på Strandpromenaden i Hjerting. Fremover får cafégæsterne mulighed for at sidde ugeneret indenfor, og så har far og søn en stor drøm. De håber at bliver Danmarks bedste ishus 2021.

Esbjerg: Café Stryhns er lige nu nummer tre, og det er ikke godt nok, fastslår indehaver Jan Christensen.

Den populære isbar på Strandpromenaden i Hjerting, som esbjergenserne valfarter til, når solen skinner og varmegraderne er tocifrede, deltager i år i kampen om blive "Danmarks bedste ishus." Og lige nu må Café Stryhns i et stærkt felt altså nøjes med tredjepladsen – med godt 1.000 stemmer er Stryhns cirka 500 stemmer efter Fjellerup Vaffelbageri på Djursland og ligger også efter Iskonditoriet i Sønderborg.

- En tredjeplads er fin, men det er jo som bekendt bare ikke helt godt nok, siger Jan Christensen.

Han opfordrer derfor til, at alle esbjergensere med både et stort og lille ishjerte med sms-teksten IS 166 til tlf. 92452404 vil hjælpe med at skaffe Café Stryhns og byen titlen som Danmarks bedste ishus 2021.

Danmarks bedste Ishus

Hvert år kårer hjemmesiden Opdagdanmark.dk Danmarks bedste Ishus, så brugerne kan se, hvilke steder der er værd at opsøge, når behovet for en kølig is er på sit største.

På hjemmesiden kan man stemme på sin favorit og se tidligere tiders vindere.

Efter en nomineringsfase foregår afstemning, som sker via sms-stemmer, frem til den 14. april klokken 16.

Alle de ishuse, der får mere end 250 stemmer, får en plads på listen og kortet over Danmarks bedste oplevelser.

Det er strengt forbudt at udlodde præmier og give gratis tjenester ifm. afstemningen.

- Vi synes jo selv i al beskedenhed, at vi er lidt af institution i området – et sted, hvor rigtig mange har det som en tradition at komme til og få en lækker is om sommeren, siger Jan Christensen, der desuden oplyser, at det udelukkende er brugernes stemmer, der afgør konkurrencen.

Annonce

Søn afløser svoger

Det er efterhånden 14 år siden, at Jan Christensen overtog Café Stryhns af nu afdøde Ester Simonsen og hendes mand Carlo Simonsen. Dengang var det sammen med sin svoger, Kasper Lundtoft Hansen, men i år har Jan Christensens søn, 26-årige Nicolai Christensen, overtaget pladsen, eftersom Kasper Lundtoft Hansen har ønsket at fokusere sin tid på Creperiet i Henne Strand, som han driver.


Der er som altid ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Under corona har vi fundet ud af, at det giver bedre mening at kunderne bestiller is udefra. Det skulle vi nok have gjort for mange år siden.

Jan Christensen, indehaver, Café Stryhns


- Det er noget, vi fik på plads allerede sidste år, hvor også Nicolai kom med ind over. Nu er det meningen, at vi med årene kan lave et langsomt generationsskifte, fortæller den 60-årige Jan Christensen, som mange også kender for tiden, da han var tøjmand i Far & Søn i Kongensgade.

- Nu er det så Jan fra Far & Søn, der kører far & søn-forretning her med Café Stryhns, griner Jan Christensen, der også fra tid til anden får assistance fra sin anden søn, Jonas, når han er hjemme fra studierne i Aarhus.

Annonce

Nu med lukket caféområde

Og det går faktisk helt forrygende med far og søn-samarbejdet. Nicolai, der er uddannet multimediedesigner, bringer ifølge farmand vigtig nytænkning og kreativitet med sig. Det betyder, at Café Stryhns er blevet mere aktiv på sociale medier, og som noget ganske nyt kommer isen i fremtiden til udelukkende at skulle bestilles gennem salgsvinduet fra Strandpromenaden, så gæsterne ikke skal igennem caféområdet. Dermed kan cafégæster også fremadrettet sidde helt ugeneret indenfor.

Café Stryhns har fået et nyt område, hvor cafégæster kan sidde ugeneret, uden at is-kunder skal igennem forretningen. Fremover bliver isene langet ud gennem to salgsvinduer mod Strandpromenaden. Foto: Ken Mathiesen

- Der er som altid ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Under corona har vi fundet ud af, at det giver bedre mening at kunderne bestiller is udefra. Det skulle vi nok have gjort for mange år siden, erkender Jan Christensen.

Lige nu håber både far og søn på solskin og varmere vejr, så der for alvor kan komme gang i is-sæsonen. Og kunne det ovenikøbet ske med en titel som Danmarks bedst ishus 2021, ville det bestemt ikke gøre noget.

- Lige nu krydser vi bare fingre, og håber på lidt opbakning, så vi ikke skal ende på den tredjeplads, konstaterer Jan Christensen.

Café Stryhns åbner i øvrigt udendørs med fuldt menukort fra den 21. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce