Annonce
112

Fare for nyt skred på volden: Følger situationen over weekenden

Et nyt sted er der konstateret sprækker på voldstien ved Østerstrand. Dermed kan der igen være risiko for et jordskred, lyder vurderingen. Foto: Fredericia Vold
Et nyt område på Fredericia Vold er blevet afspærret på grund af risiko for jordskred. Det er igen i nærheden af Østerstrand.

Opdateret med kommentarer fra Mikael Holdgaard 17:37:

Fredericia: Der er fare for et nyt jordskred på volden ved Østerstrand, fortæller Fredericia Vold på Facebook.

Derfor er et område afspærret.

- Der er desværre konstateret fare for endnu et potentielt jordskred på Østervold. Det er ud for Øster Voldgade 32. Der er spærret et større område af med bånd, som strækker sig fra stien på toppen af volden og langs voldskråningen ned forbi strandstien. Vi følger udviklingen af sætningen og sprækker i jorden hen over weekenden. Hvis sætningen udvikler sig, som det var tilfældet med det andet jordskred, vil vi igen gribe ind og foretage en kontrolleret afgravning. Der er vi imidlertid ikke endnu. Pas på, hvis du nærmer dig stedet - det ser uskyldigt ud, men det er mange tons jord, der pludselig kan rive sig løs, skriver Fredericia Vold på Facebook.

Onsdag fik Fredericia Kommune en entreprenør til at skrabe det øverste lag jord væk fra volden på et stykke i nærheden af Bülows Kaserne. Dermed undgik man risikoen for et jordskred med 300-500 ton jord. Aktionen med gravemaskinen foregik, efter at skreddet havde udviklet sig i løbet af tre dage.

Om den nye situation siger voldmester Mikael Holdgaard til Fredericia Dagblad.

- Der er det samme fænomen, men om det bliver nødvendigt at gøre det samme igen, ved jeg ikke endnu. Vi må se, hvordan det udvikler sig hen over weekenden, siger voldmesteren.

Det er ifølge voldmesteren også for tidligt at sige, om skreddet er lige så alvorligt som det første.

Et nyt sted er der konstateret sprækker på voldstien ved Østerstrand. Dermed kan der igen være risiko for et jordskred, lyder vurderingen. Foto: Fredericia Vold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce