Annonce
Læserbrev

Farlig strækning: Vi skulle have gjort det rigtigt fra starten, men vi kan nå det endnu

Teknisk forvaltning har vurderet, at antallet af potentielle cyklende elever på strækningen før skoledistriktændringen var max. fem. I dag lyder vurderingen på 100-400 potentielle cyklister.

Læserbrev: I 2017 blev Bredsten-Gadbjerg Skole overbygningsskole for Skibet Skole.

Normalt sker ændringer i skoledistrikter ikke stilfærdigt, men i denne situation skete det i fred og fordragelighed.

Forvaltningsmæssigt var der også opbakning til strukturændringen, fordi der kunne skabes en stærk og bred overbygning på Bredsten Skole, når Skibet-eleverne rykkede dertil i 7. klasse.

Men med ændringen opstod også behovet for at få set på skolevejen mellem Skibet og Bredsten.

Der er cykelsti fra Skibet og i det meste af Bredsten - også op ad Vejlevej.

Desværre mangler der et stykke på ca. 300 meter - og ikke et uvæsentligt stykke.

Der, hvor cykelstien (Skråvej) fra Skibet går ud på Vejlevej på "Kærbøllingebakken, slår vejen et grimt knæk. Oversigtsforholdene for både de bløde trafikanter og bilisterne er ikke gode, og slet ikke i den mørke periode.

Samtidig er det uden for byzone, og det er i dette virvar, vi forventer, vores elever skal navigere sikkert i trafikken.

Da skoledistriktet blev ændret, gjorde lokalrådet i Skibet og i Bredsten opmærksom på denne problematik. Forvaltningsmæssigt erkendte man dengang, at det var noget, man skulle have løst.

Vejstrækningen er lige nu placeret som nummer fire på kommunens prioriteringsliste og med en overslagspris på 3,5 mio. kr., da vejens kurve skal rettes ud.

Det sidste viser med al tydelighed, hvor farlig strækningen er som skolevej - når bløde og hårde trafikanter skal køre på samme uoverskuelige vej.

Teknisk forvaltning har vurderet, at antallet af potentielle cyklende elever på strækningen før skoledistriktændringen var max. fem. I dag lyder vurderingen på 100-400 potentielle cyklister.

I dag står eleverne fra Skibet som sild i en tønde i skolebusserne.

En del af disse vil givetvis hoppe på cyklerne, hvis forholdene var til det.

Mantraet i Venstre i Vejle Byråd er blevet, at "vi skal gøre det rigtigt første gang", når vi udvikler, hvad enten det gælder sikker skolevej ved Tirsbæk Bakker og senest omkring byudviklingen i Børkop.

Det er godt, og selvom vi ikke fik gjort det rigtigt første gang med at sikre skolevejen til Bredsten, er det ikke for sent. Ønsket er stort - både i Bredsten og Skibet - så lad os gøre det rigtige nu!

Bedre sent end aldrig, for der er "børn på vej".

Morten Skovlund. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce