Annonce
Kultur

Farlige træer og jordskred truer: Hjælp på vej til Himmelpind og ni andre skønne steder - se hele listen

Kirsten Mikkelsen, formand for Himmelpinds Venner, ser frem til at få udbedret skaderne på stien op til Himmelpind efter to skred i 2019 og 2020. Foreningen har modtaget 11.500 kroner fra kommunens natur- og stipulje til opgaven. Foto: Palle Søderberg
10 natur- og stiprojekter rundt i hele Vejle Kommune får 219.140 kroner fra kommunal pulje. Himmelpinds Venner får 11.500 kroner til at udbedre skader på stien op til udsigtspunktet.

Vejle: - Som det ser ud nu, er det for farligt at sende ældre mennesker og børnefamilier ned ad stien her. Der er risiko for, at vores gæster kan falde og komme til skade, og hvis skrænten bliver for våd, er der risiko for skred, så vi ser frem til at få udbedret skaderne.

Kirsten Mikkelsen, formand for Himmelpinds Venner, ser frem til at få genetableret stien fra parkeringspladsen på Vardevej og op til udsigtspunktet Himmelpind.

Foreningen er en af 10 lokale foreninger, lokalråd og lodsejere, som har modtaget i alt 219.140 kroner fra Vejle Kommunes natur- og stipulje til projekter inden for tre områder: Natur, stier og friluftsfaciliteter.

Annonce

Fire farlige træer

Himmelpinds Venner har modtaget 11.500 kroner, som foreningen vil anvende til at få genetableret stien, der blev ødelagt ad to omgange i 2019 og 2020. Dengang skred skrænten ned og rev en del af stien og det rækværk, der gav gående noget at holde ved på vej op eller ned af den stejle sti, med sig.

Himmelpinds Venner havde egentlig søgt om det dobbelte beløb, men klarer alligevel opgaven, der også indebærer fældning af træer, som er til fare, fortæller Kirsten Mikkelsen.

- Vi klarer det med frivilligt arbejde og ansøgninger til fonde og lignende. Vi skal blandt andet have fjernet fire træer, som står meget udsat og kan risikere at vælte. Det skal vi have gjort med det samme - og helst i denne uge, fordi de udgør en sikkerhedsrisiko. Når det er sket, skal vi have lavet en større udtynding af skrænten, og derefter skal vi have lavet stien og rækværket, fortæller Kirsten Mikkelsen.

Annonce

145 projekter har fået støtte

De 10 projekter, der har modtaget støtte fra natur- og stipuljen,  er fordelt på tre områder: Natur, stier og friluftsfaciliteter.

Fire af projekterne handler om naturpleje og biodiversitet, fire projekter har fokus på stier, og to projekter falder ind under friluftsliv.

De 10 projekter

Der var ansøgninger til i alt 18 projekter, men kun 10 af ansøgningerne kom gennem nåleøjet og modtager i alt 219.140 kroner i støtte.

  1. 56.656 kroner. Hegning til vildheste i Assendrup. Ansøger: Lodsejer.
  2. 38.114 kroner. Læskur ved Hærvejen til ryttere, cyklister og vandrere ved Peter Plads, Vonge. Ansøger: Stigruppe og lodsejer.
  3. 25.000 kroner. Oprensning af gammelt vandhul i Håstrup. Forbedring af biodiversitet til gavn for blandt andet vandsalamander og løvfrø. Ansøger: Lodsejer.
  4. 21.956 kroner. Strandstien Bredballe. Forbedring af passage på strandstien langs Vejle Fjord. Ansøger: Bredballe Lokalråd, Bredballe Strand Beboerforening.
  5. 20.000 kroner. Hegn til samafgræsning med geder og heste på sydvendt skråning i Uhre Skov. Ansøger: Lodsejer.
  6. 20.000 kroner. Oprensning af søer i Assendrup for pindsvineknop. I søerne lever blandt andet hjemmehørende flodkrebs, bækørreder og stor vandsalamander. Ansøger: Lodsejer.
  7. 13.314 kroner. Renovering af bro ved Gl. Kirkesti, Grejs: Træstamme med begyndende råd skal udskiftes med bro af lærketræ. Ansøger: Grejs Lokalråd.
  8. 11.500 kroner. Genopretning af sti ved Himmelpind: Sammenstyrtning af skrænt og sti efter store vandmængder. Ansøger: Himmelpinds Venner.
  9. 10.000 kroner. Langrendsspor på Vejle Golf Clubs arealer. Der søges til serviceeftersyn på to snescootere og system til at samle sne til spor i snevintre. Ansøger: Vejle Ski- og Motionsklub.
  10. 2600 kroner. Udvidelse af sporet til Egtvedpigens Grav. Udvidelse af eksisterende sti til rundstrækning på 5,6 km ved opsættelse af piktogrammer og revidering af folder. Ansøger: Stigruppen Egetoft.

Støtten til projekterne varierer fra 2.600 kroner til 56.656 kroner.

Natur- og stipuljen har eksisteret siden 2007 og har til formål at støtte lodsejere, organisationer og lokalråd med projekter inden for naturpleje, naturgenopretning samt frilufts- og stiprojekter.

Til dato har 145 projekter modtaget støtte fra puljen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce