Annonce
Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Jørgen Bæk er glad for, at en for ham ukendt læge bekymrede sig nok til at kontakte en fremmed i Bilka-køen. Foto: Camilla Bo Krefeld
81-årige Jørgen Bæk er evigt taknemlig over for den læge, der i en kassekø i Bilka anbefalede ham at få tjekket et modermærke på kinden. Det viste sig at indeholde forstadier til kræft.

Løsning: Det hvide skæg er så småt ved at vokse ud igen, men inde bag kan man ane sårene fra et bortopereret modermærke. Svaret på prøverne kom fra hospitalet mandag: Det øverste lag indeholdt forstadier til kræft, men det havde ikke nået at udvikle sig.

Jørgen Bæk er ramt af lige dele lettelse og taknemlighed, for det var en ren tilfældighed - sammen med næstekærlig indblanding fra en fremmed - at det farlige modermærke blev opdaget i tide.

- Jeg har haft det i 20-25 år, og det har ikke generet mig, så jeg regnede ikke med, at det var farligt. Min almindelige læge har ikke rigtig kendt til det, for det har været skjult af mit skæg, men den fredag havde jeg valgt at barbere mig, siger 81-årige Jørgen Bæk.

Fra Bilka til sygehus på en uge

Han bor i Løsning, men fredag 3. januar tog han i Bilka i Vejle sammen med en ven. Han skulle ikke have noget særligt, købte blot nogle kalktabletter, men i køen var der en fremmed mand, der tog ham i armen.

- Han kiggede mig direkte i øjnene og sagde, at jeg skulle få tjekket det der på min kind, og at han vidste, hvad han talte om, fordi han var læge, fortæller Jørgen Bæk, der allerede om mandagen 6. januar fik en akut tid i Hedensted Lægehus.

Herfra gik det stærkt. Tirsdag kom Jørgen Bæk til hudlæge, og fredag 10. januar, en uge efter han havde været i Bilka, blev mærket opereret væk.

- Det hele gik så hurtigt, og det er jeg taknemlig for i dag. Da beskeden kom, at det indeholdt forstadier til kræft, blev jeg meget lettet, siger Jørgen Bæk.

Annonce

Imponeret, lettet og taknemlig

Han bor for sig selv i villaen i Løsning, men har både børn, børnebørn og et enkelt oldebarn, som gerne vil beholde deres far og bedstefar i mange år endnu.

Oplevelsen har fået Jørgen Bæk til at blive lidt mildere stemt over for samfundet.

- Jeg kan godt være slem til at kritisere det, der sker i samfundet, men sådan en oplevelse får mig til at tænke, at vi har det godt her i Danmark. Jeg er meget imponeret over den hurtige indsats fra alle, siger Jørgen Bæk.

En særlig person er han selvfølgelig ekstra taknemlig over for, nemlig lægen i Bilka-køen, der bekymrede sig nok til at kontakte en fremmed.

- Jeg har to flasker vin stående, som jeg meget gerne vil have lov til at give ham, siger Jørgen Bæk, der håber at få kontakt til den for ham ukendte helt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce