Annonce
Livsstil

Fart over feltet på Fanø

Teknikken for blokart er mere eller mindre den samme som at sejle en optimist jolle, bare på land. Det er en fantastik følelse at suse af sted med op til 70 kilometer i timen. Selv som begynder kan man få blokarten op på cirka 50 kilometer i timen, og da man samtidigt sidder tæt på jorden, føles det noget hurtigere. Foto: Poul Therkelsen og Adrian Therkelsen
Bliver du træt af at ligge og dase på stranden og trænger til fart og spænding, kunne det være en idé at tage et smut til Fanø og køre blokart. En lille gokart med et stort sejl.
Annonce

De seneste fem år har Club Fanø tilbudt turister muligheden for at køre blokart på stranden ved Rindby. Kort fortalt er blokart en gokart med et sejl, som man kører med på stranden. Og spørger man Adrian Therkelsen, som er Club Fanøs blokart-instruktør, er det en stensikker måde at få sus i maven og et smil på læben.

- Man kalder det også en strandsejler. Det er samme koncept som en isbåd, som mange sikkert kender. Det minder meget om at sejle med optimistjolle, og vi har mange tidligere sejlere, som synes, det er sjovt. De sætter sig jo bare ned i den og kører derudad. Der er ikke noget som at give den gas på stranden sammen med sin familie og venner, siger han.

Og med de rigtige vindforhold kan man sagtens få fart på.

- Der skal gerne være fem, seks meter i sekundet før det er rigtigt sjovt. Ved 12 meter i sekundet begynder det at blive lidt vildt, hvis man ikke har prøvet det før, siger Adrian Therkelsen, som vil tro, hans topfart ligger omkring 70 kilometer i timen:

- Man skal også tage med i betragtning, at man sidder langt nede, så det føles, som om man kører meget stærkere. De største sejl, vi har, er fem kvadratmeter. Jeg har også mindre sejl til dem, der ikke ønsker helt så meget fart på.

Fart over feltet

Club FanøClub Fanø arrangerer aktiviteter for familier og grupper hele året.

Ud over blokart kan du spille bubble ball, komme på sælsafari, samle østers og lave andre aktiviteter i naturen.

Er vejret ikke til at være udenfor, kan du lave stearinlys på aktivitetscenteret i Rindby Strand, hvor du også kan deltage i andre kreative aktiviteter.

Club Fanø arrangerer også individuelle arrangementer til busudflugter, firmature, familiebegivenheder og andet.

Blokart foregår på stranden to kilometer syd for nedkørslen til stranden for enden af Kirkevejen. Club Fanø anbefaler, at man kigger forbi kontoret på Kirkevejen 13 i Rindby en halv time, før man skal køre, for at udfylde lejeaftalen.

Pris: 350 kroner pr. time.

Alder: fra cirka 12 år (mindst 135 cm høj).

Mødested: Club Fanø, Kirkevejen 13, Rindby.

Læs mere på: clubfanoe.dk.

Annonce

Hudafskrabning

Selv begyndere kan komme op på hastigheder på omkring 50 kilometer i timen, men blokart er ifølge Adrian Therkelsen det sikreste af sådanne vindkøretøjer.

- Sikkerhedsselen og chassiset er rigtig godt, og jeg har i de fire år, jeg har stået for udlejningen, ikke haft nogen alvorlige uheld. Det værste har været et par hudafskrabninger.

Alle får en kort introduktion i, hvordan man styrer og bremser. Man bliver spændt fast med en sikkerhedssele, og man har naturligvis styrthjelm på i tilfælde af, at det skulle gå galt.

- Jeg sætter gerne en bane op, så det passer med en halvvind. Det vil sige 90 grader i forhold til vinden. Så ligger man og øver en 5-10 minutter og måske også prøver at vælte en enkelt gang, så man ved, hvordan det føles. Normalt vil folk bare gerne køre lidt rundt, men har vi en polterabend eller et skolearrangement, laver jeg også gerne et lille ræs til slut, forklarer han.

Annonce

Afhængig af vind og vejr

Club Fanøs aktivitetstilbud er primært rettet mod turister og små grupper. For at køre blokart skal man dog have en højde på 135 centimeter. Der er dog også mulighed for, at familier med mindre børn kan få fart over feltet.

- Vi har to blokarts med dobbeltsæder, så de mindste kan komme med ud. Men for det meste er det familier med lidt større børn, som lejer vognene.

Man kan sagtens bare komme forbi, men Adrian Therkelsen opfordrer til, at man går ind på klubbens hjemmeside og booker en tid.

- De fleste aktiviteter, vi har på stranden, er meget afhængige af vejret, så det hænder, at vi er nødt til at rykke rundt på vores aftaler, men vi har ofte rigtig gode vindforhold herovre, siger han.

Ud over blokarts tilbyder Club Fanø også sælsafari, skinboards og one wheels, der er nogle eldrevne boards, man kan køre med på stranden. I år er der også kommet kitesurfing og landboarding i porteføljen.

- Vi har også en indendørsafdeling med kreative værksteder, hvor man blandet andet kan producere sine egne stearinlys, siger Adrian Therkelsen.

Man mærker virkelig naturens kræfter, når vinden først tager fat i sejlet på blokarten. Fanø har en helt perfekt strand til dette formål. På Rindby Strand er der et tre kilometer langt område, som er dedikeret til vindsport som blokart såvel som kite boogie, landboarding og kitesurfing. Foto: Poul Therkelsen og Adrian Therkelsen
Adrian Therkelsen har være blokartinstruktør For Club fanø de seneste fire år. Foto: Poul Therkelsen og Adrian Therkelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce