Annonce
Vejle

Farvel efter kort tid: Musikskolechef holdt kun syv måneder

Sten Byriel flyttede til Egtved i forbindelse med sin ansættelse fra 1. april som leder af Vejle kommunes Musikskole. Nu et halvt års tid senere er han fratrådt efter fælles aftale med Vejle Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Sten Byriel, der blev ansat som ny musikskolechef i april, er stoppet efter godt et halvt år på posten. Nu skal kommunen finde en ny.
Annonce

Vejle: Vejle Kommunes musikskole skal have ny chef efter blot syv måneder med den tidligere kongelige operasanger Sten Byriel i front.

I en pressemeddelelse oplyser kommunen:

"Der er indgået en aftale om, at Sten Byriel fratræder sin stilling som chef for Vejle Musikskole og Xeneriet ved Vejle Kommune, en stilling han tiltrådte i april 2020."

Pressemeddelelsen indeholder ingen begrundelse for den 63-årige Sten Byriels pludselige farvel til musikskolen.

I stedet konstaterer Sofie Plenge, direktør for kultur- og sundhedsforvaltningen, at "Vejle Musikskole er inde i en god udvikling, hvor skolen fortsat leverer undervisning af høj kvalitet og samtidig i højere grad åbner sig mod omverdenen og bliver en mere synlig medspiller i Vejle Kommunes kulturliv."

Kommunen har som mål at finde en ny chef for Musikskolen og Xeneriet, som kan tiltræde i løbet af første kvartal næste år, og processen med at rekruttere ham eller hende går i gang snarest. Derfor vil Sofie Plenge gerne have et jobopslag ud før jul, hvis det er muligt.

Hun kan ikke sige yderligere om aftalen med den nu forhenværende musikskolechef.

Avisen har også været i kontakt med Sten Byriel. Han bekræfter, at han er fratrådt efter fælles aftale og derfor ikke kan sige mere.


Vejle Musikskole er inde i en god udvikling, hvor skolen fortsat leverer undervisning af høj kvalitet og samtidig i højere grad åbner sig mod omverdenen og bliver en mere synlig medspiller i Vejle Kommunes kulturliv. Vi vil i den kommende tid have fokus på at fortsætte den gode udvikling.

Sofie Plenge, direktør for kultur- og sundhedsforvaltningen


Indtil en ny chef er på plads er souschef Michael Brock Pedersen konstitueret chef for Musikskolen og Xeneriet. Tanja Schmidt Sigsgaard varetager fortsat den daglige ledelse af Xeneriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce