Annonce
Vejle

Farvel til en af Vejles helt store øjebæer: Den gamle vandrehjemsgrund bliver hjem for 82 familier

Med graffiti, ituslåede vinduer og vildtflyvende isolering. De senere år er det gamle vandrehjem gået mere og mere i forfald. Men nu har ejerne af grunden en plan klar. Arkivfoto: Mette Mørk

I mange år har det ligget som en øjebæ ud til Fredericiavej og E45. Men nu har ejerne en plan med den gamle vandrehjemsgrund. Den bifalder politikerne og sætter nu gang i arbejdet med en ny lokalplan for området.

Vejle: Den gamle vandrehjemsgrund ud til motorvejen bliver fremtidigt hjem for mange familier.

I mange år har bygningen ellers stået ubeboet, og den er efterhånden blevet en af Vejles store øjebæer. Med graffiti, ituslåede vinduer og vildtflyvende isolering.

Men snart vil bulldozere højst sandsynligt jævne den med jorden. Politikerne i teknisk udvalg har i hvert fald tirsdag eftermiddag sat gang i arbejdet med en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen. Dermed kridter de banen op for et større boligprojekt på grunden i Mølholm.

- Vandrehjemmet har ikke ligefrem ligget der som det bedste vartegn for byen, så jeg er glad for, at der endelig sker noget med det. Også set i lyset af manglen på boliger i Vejle, siger formand Christoffer Aagaard Melson (V).

Artiklen fortsætter efter kortet.

Jeg har set nogle tegninger, og det ser godt ud.

Christoffer Aagaard Melson (V)
Arkivfoto: Mette Mørk

Planen om domicil kuldsejlede

For mere end et årti siden husede adressen Mølholm Landevej 80 gæster fra nær og fjern, og senest har den frem til 2007 ageret ramme for institutionen Jættebos børn.

Siden har den bare fået lov at stå tom og er med al tydelighed tiden blevet vandalernes foretrukne legeplads.

I 2013 blev adressen købt af to kompagnoner, som til at begynde med ville bygge et domicil for el-virksomheden AC. Men da man ikke kunne komme af med lokalerne på Bellevuevej i Vinding, skrinlagde man planerne.

Ejerne har ikke været afvisende over for at rive huset ned. For et par år siden forklarede de dog til Vejle Amts Folkeblad, at en tårnhøj ejendomsskat gjorde dem lorne ved at bruge flere penge på projektet.

Nu har de ifølge beskrivelsen på dagsordenen til mødet søgt kommunen om lov til at opføre 82 etageboliger på grunden, som mere præcist ligger vest for E45 og nord for Fredericiavej. De skal placeres på den 5770 kvadratmeter store grund.

Grønt lys til fem etager

Adgangsvej og parkeringsarealer til de nye hjem placeres efter planen parallelt med motorvejen, således bebyggelsen får størst mulig afstand til vejen. Bebyggelsen udformes således, at den danner ryg mod trafikstøjen, hedder det i planen.

Men alt det kræver en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen.

I dag må man kun bygge i to etager i området, men siger man god for det politisk, må byggeriet skyde fem etager op i luften. Hvordan byggeriet præcist kommer til at se ud, ved udvalgsformanden ikke.

- Jeg har set nogle tegninger, og det ser godt ud. Men vi er i den tidlige fase, så planen kan nå at ændre sig endnu, forklarer Christoffer Aagaard Melson.

Høringsfasen er bestemt til at vare i fire uger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce