Annonce
Navne

Farvel til en mand, der holdt fast i sine holdninger

Steen Frydensberg døde 4. juli efter længere tids sygdom. Han blev 87 år, og huskes som en principfast forkæmper for sine holdninger og sin by. Arkivfoto
Annonce

Vejle: Niels Hellmund Jensen fra Grejs skriver disse mindeord om sin lokalpolitiske kollega og ven Steen Frydensberg, som døde 4. juli efter lang tids sygdom. Steen Frydensberg blev 87 år.

Det var med stor sorg jeg fik meddelelsen om, at Steen Frydensberg er gået bort.

Jeg kom til at kende Steen gennem mange møder i forbindelse med kommune-sammenlægningen i 2007, hvor han var en af initiativtagerne til, at Grejs blev en del af Vejle Kommune.

Jeg havde også fornøjelsen at sidde i bestyrelsen for LAG sammen med Steen, samt at etablere det første Lokalråd i Grejs, hvor han sad med i bestyrelsen i en årrække. Hans store interesse i Lokalrådet var at få etableret stier rundt om i lokalområdet, ligesom han var ophavsmand til, at der blev etableret en varig busforbindelse mellem Vejle og Grejs. Steen var også med i de indledende sonderinger vedrørende Grejs Kulturcenter.

Med sin mangeårige erfaringer fra kommunalpolitik og sine markante holdninger, havde Steen Frydensberg stor gennemslagskraft og var et aktiv for udvikling af lokalsamfundet i Grejs.

Steen var skarp og meget direkte i sine holdninger. Han gik ikke på kompromis med sine idealer – en holdning, som ikke altid var populær.

Som privatperson var han interessant og underholdende at føre en samtale med. Han var en ivrig og farverig fortæller og med sin fantastiske hukommelse, fortalte han mange historier fra sit indholdsrige og lange liv i politiet og i kommunalpolitik. Selvom vi havde forskellige politiske standpunkter tog vi diskussionerne, hvilket ikke altid gik stille for sig.

Jeg betragtede Steen som en god ven. Sammen med Grethe, har Aase og jeg gode minder fra en del rejser med Steen.

Steen vil være savnet.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce