Annonce
Hedensted

Farvel til et træls år og den mørkeste måned i mands minde: Sol, sol, kom igen

Januar 2021. Foto: Jacob Iskov
Januarsolens lys er med til at give os optimismen tilbage og gavner både krop og sjæl, ikke mindst efter den mørkeste december i 60 år, skriver Jacob Iskov.
Annonce

Mon ikke vi alle ønsker, at 2021 bringer os tilbage til den hverdag, vi kender og holder af - at vi får bugt med coronaen og dermed slipper for alle de trælse restriktioner?

Samtidig ønsker mange sikkert også, at vejret i år bliver bedre end i 2020, som på flere måder satte nogle dårlige rekorder. Mange perioder med regn, regn og atter regn samt en sol, der brillerede med sit fravær.

Januar 2021. Foto: Jacob Iskov

For eksempel var december ifølge meteorologerne været den mindst solrige måned i 60 år.

Og det dårlige, solfattige og mørke vejr har været med til at forstærke vores mismod og frustrationer over coronasituationen.

Nu lysner det. Vaccinen mod corona er på vej til os alle, og på samme måde er lyset på vej. Dagene bliver langsomt, men sikkert længere, og foråret kan med lidt god vilje skimtes i det fjerne.

Og minsandten ... her den anden dag kom solen på himlen og gav os det lys. som vi har savnet så meget. Og jeg skal da lige love for, at mange kom ud af deres varme huler for at mærke solen, se lyset, opleve vores dejlige natur på krop og sjæl og indånde den friske luft.


Jeg skal da lige love for, at mange kom ud af deres varme huler for at mærke solen, se lyset, opleve vores dejlige natur på krop og sjæl og indånde den friske luft.


Januar 2021. Foto: Jacob Iskov

Overalt, både i skoven og langs stranden mødte vi på vores tur glade mennesker.

Det var herligt at opleve solen i januar. I skoven nærmest gled det svage sollys ind mellem stammerne, som næsten lyste helt op, mens deres skygger lagde sig fladt ned i den brune skovbund. Og mon ikke også rådyret, som vagtsomt iagttog os, glædede sig over solens lysspil?

På denne årstid står solen meget lavt på himlen, og det gør skyggerne rigtig lange, hvilket vi mange gange blev mindet om, da vi på skovvejen selv kastede de lange skygger, som vi flere gange havde foran os og ligesom hele tiden forsøgte at indhente.

Januar 2021. Foto: Jacob Iskov

I granskoven var det et flot syn med de mørke, høje og ranke stammer, som kastede deres skygger ned på det grønne mostæppe, som solen bare gjorde endnu grønnere. Man kunne ikke andet end blive i godt humør ved dette syn - og dertil kom den herlige duft af gran.

Var lyset flot inde i skoven, blev det da bare endnu flottere ude ved fjorden, hvor den lave sol med held forsøgte at trænge igennem den skyede januarhimmel.

Januar 2021. Foto: Jacob Iskov

Når solen var stærkest og blandede sig med fjordens og himlens grå nuancer, opstod der de smukkeste, sarte og douchede farver, som gav en helt særlig og næsten intim stemning. Og ekstra skønt var det, når skyerne pludselig skiltes, og den meget blå himmel kom til syne.

Og søreme, om der ikke sidst på eftermiddagen kom den flotteste solbro tværs over fjorden. Tak for det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Banke, banke på: 30 folk i orange vest går rundt i Vejles hårdest ramte bydele

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce