Annonce
Give

Farvel til Stabel: Populær og afholdt læge stopper på Lægehuset

Niels Jørgen Stabel, praktiserende læge på 29. år på Lægehuset i Give, går på pension den 1. april. Afskedsreceptionen er udsat grundet coronavirussen. Foto: Lægehuset Give
Efter 29 år som praktiserende læge på Lægehuset i Give har Niels Jørgen Stabel valgt at gå på pension. Dermed siger det lokale lægehus og patienter farvel til både en rutineret og vellidt personlighed, der har sat sit positive præg på lægehuset i Give i tæt på en menneskealder. Den planlagte afskedsreception er desværre ødelagt af coronavirussens hærgen.

GIVE: Når kalenderen hopper over på 1. april, kan praktiserende læge ved Lægehuset i Give, Niels Jørgen Stabel, skrive ordet 'pensionist' på sit visitkort. I forvejen står der praktiserende læge med speciale i almen medicin og 29 år ved Lægehuset i Give på kortet, så det er bestemt ikke en hr-hvem-som-helst, der nu snart er fortid på det lokale lægehus på Teglværksvej i Give.

Tanken om at gå på pension har spøgt i Niels Jørgen Stabels mindset det seneste års tid, men måden og tidspunktet det sker på, er ikke helt efter den gameplan, som Niels Jørgen Stabel havde lagt.

- Coronavirusudbruddet har godt nok ødelagt min sidste tid her på lægehuset. Jeg havde håbet på, at kunne få tid til at sige pænt farvel til mange af de patienter, som jeg har haft her gennem årene. Men nu er vi læger jo sendt hjem på skift og lægehuset er lukket for almindelig hverdagspraksis, hvilket betyder, at kontakten med patienterne i det daglige er meget minimal, fortæller Niels Jørgen Stabel.

Der var i forbindelse med hans afgang og tilgangen af læge Bo Hansen som ny partner på Lægehuset arrangeret en reception, men den er grundet de coronavirusbetingede usikre tider udsat.

- Det her er for mig en lidt underlig måde at stoppe på efter 29 år her i Give, og jeg er ked af, at jeg ikke har fået sagt ordentligt farvel til både patienter og kolleger. Det håber jeg så, der bliver rådet bod på på et senere tidspunkt, når coronavirussen har sluppet sit tag i landet, siger Niels Jørgen Stabel.

Jeg har nydt en rigtig flot opbakning af mine mange patienter. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg ved da også, at der er en del, der bliver kede af det, når de nu ikke mere kan have mig som deres læge. Det har folk i hvert fald fortalt mig i de samtaler, jeg har haft her på det sidste.

Niels Jørgen Stabel, praktiserende læge på Lægehuset i Give

Naturlig arvtager klar fra egne rækker

Tilbage til Niels Jørgen Stabels gameplan om pension, hvor det ret beset var hans hensigt at drosle stille ned hen over sommeren for så at træde tilbage sidst på året.

- Jeg bliver 65 til sommer, og føler jo jeg var ved at være klar til at drosle ned. Det har været et pænt aktivt arbejdsliv næsten 24/7 her på Lægehuset, og jeg mener jo, at jeg efterhånden har aftjent min værnepligt på den konto, siger Niels Jørgen Stabel, der blev færdiguddannet som læge fra Aarhus Universitet i 1982 og dermed har været 38 år i lægebranchen.

Men pensionsplanerne er blevet rykket lidt frem, og det skyldes ikke mindst, at der står en naturlig og velegnet arvtager mere end klar til at overtage Niels Jørgen Stabels partnerandel i Lægehuset i Give.

- I august 2019 ansatte vi læge Bo Hansen som vikar, og da han har vist sig som både en dygtig læge og en blandt patienter og personale vellidt person plus, at han rigtig gerne vil ind i huset som partner, ja så var det, jeg følte, at det nok var tid for mig til at takke af af. Bo skulle jo nødig finde andre græsgange, og derfor har det været svært at sige nej til at sælge min andel til ham allerede nu, forklarer Niels Jørgen Stabel.

Nu er al papirarbejdet godkendt af PLO (Praktiserende Lægers Organisation), og der er givet grønt lys til, at Bo Hansen pr. 1. april kan overtage Niels Jørgen Stabels partnerandel.

Dermed består den faste stab i Lægehuset i Give pr. 1. april af Claus Lomholdt, Inger Manthey, Kirsten Vaarst, Michael Aaskov Mikkelsen, Jonas Kromann-Larsen og Bo Hansen.

Annonce

29 fantastiske år i Give

Den afgående Niels Jørgen Stabel kan se tilbage på en fantastisk god tid i Give på et lægehus, der er præget af trofaste og loyale medarbejdere, der generelt har været på pinden i mange år.

- Jeg var her jo, da Herling, Ebbehøj, Bay Mortensen og Birthe Jensen var her. Selv afløste jeg Astrup, så jeg har gennem tiden mødt mange gode kolleger her på stedet. Folk har generelt været gode til at blive hængende, og det skyldes jo helt sikkert, at det er et godt sted at være. Lægehuset har også været gennem en rivende udvikling, siger Niels Jørgen Stabel og fortsætter:

- Da jeg startede, kommunikerede vi via små gule papirlapper og sedler, i dag er alt digitaliseret og foregår via EDB-systemer. Rent fysisk er vi også i gang med en stor udvidelse af lægehuset, så jeg føler mig helt tryg ved at overlade skuden til mine kolleger og medarbejderstaben her på stedet, konstaterer Niels Jørgen Stabel.

Han kvitterer såvel kolleger og medarbejderstab som sine patienter for 29 rigtig gode år i Give.

- Jeg har nydt en rigtig flot opbakning af mine mange patienter. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg ved da også, at der er en del, der bliver kede af det, når de nu ikke mere kan have mig som deres læge. Det har folk i hvert fald fortalt mig i de samtaler, jeg har haft her på det sidste, hvor jeg har været nødt til at fortælle om min snarlige pensionering. Men jeg er som sagt tryg ved at overlade min post til Bo Hansen. Han er en stille og rolig fyr, han er dygtig og god til at snakke med folk, så det skal nok gå alt sammen, konstaterer Niels Jørgen Stabel.

Niels Jørgen Stabel, praktiserende læge på 29. år på Lægehuset i Give, går på pension den 1. april. Afskedsreceptionen er udsat grundet coronavirussen. Foto: Lægehuset Give
Annonce

Ser frem til friheden selv at bestemme over sin tid

Selv om Niels Jørgen Stabel nu snart kan kalde sig pensionist med statsgaranteret licens til at nyde livet, har han ingenlunde tænkt sig at kvitte lægegerningen helt.

- Jeg tager nok nogle lægevagter, og jeg er også blevet tilbudt nogle timer som klinikvikar i Vejle. Det vil jeg ikke afvise at sige ja til, for jeg er ikke færdig med at være læge. Men det jeg ser frem til efter 1. april, er friheden til at vælge selv, friheden til helt selv at bestemme, hvor meget jeg vil arbejde, siger Niels Jørgen Stabel.

Det golfkørekort han erhvervede sig for 15 år siden skal nu mere i brug, ligesom der skal bruges mere tid på motion.

- Derudover har jeg et stort hus, der kan trænge til en kærlig hånd, og så har jeg en kone, der arbejder rigtig meget. Hun kan nu se frem til en masse daglig forkælelse, lyder det fra Niels Jørgen Stabel med behagelig lune og et stort smil.

Helt som vi kender ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce