Annonce
Navne

Farverig farvehandler er sovet stille ind: Svend var en lun drillepind med glimt i øjet

Svend E. Andersen sammen med sin hustru Margit, da de for tre år siden fejrede diamantbryllup. Privatfoto
Tidligere farvehandler Svend E. Andersen, Låsbygade 15, Kolding, er død, 89 år. Den farverige farvehandler elskede en fest og var sammen med hustruen Margit de fødte værter.

Kolding: Natten til mandag slap Svend E. Andersens kræfter op. Et selskabsmenneske, en lun drillepind og ét af Låsbygades kendte ansigter med det aldrig svigtende glimt i øjet sov stille ind. Svend E. Andersen blev 89 år gammel og drev i 36 år farvehandel i Låsbygade 15, og han nåede at bo på samme adresse i 61 år med sin hustru, Margit.

Svend E. Andersen var født i Thy, hvor han gik i lære som købmand. Efter handelsskolen i Århus og aftjent værnepligt kom han til Kerteminde, hvor han fik plads i en købmandshandel. Hver morgen cyklede en ung frøken Hansen forbi butikken, og ved det årlige bal i badmintonforeningen blev hun budt op til dans. De sled godt og grundigt på dansegulvet, og de blev et par.

Efter en periode i en farvehandel i Brabrand blev han selvstændig. I 1956 overtog han i Kolding en farvehandel i et kælderlokale i Låsbygade 53. Allerede et halvt år senere rykkede han op på gadeplan, da han overtog kolonial- og farvehandlen i Låsbygade 15. Samme år blev Margit og Svend E. Andersen gift, og to år senere kunne de rykke ind i boligen over butikken, deres fælles hjem i 61 år.

Annonce
Svend E. Andersen var aktiv i Serapions-Ordenen - her ses han til sit 60 års jubilæum. Privatfoto

Svend E. Andersen deltog i Låsbygadeforeningens festlige aktiviteter op gennem 70’erne og 80’erne – lige fra asfaltbal på parkeringspladsen til den aften, danseskoleleder Birgit Husted fik de handlende i Låsbygade til at danse Svanens Død ved en modeopvisning på Industrien. Ikke et øje var tørt, da de handlende kom dansende ind i lange, hvide underbukser med røde skærf.

Han kæmpede også for byens gader, gode tilkørselsforhold og p-pladser, og han var en mand med meninger og kunne være ret så viljefast. Det var de ikke i tvivl om på teknisk forvaltning.

Han var også ivrig jæger, mest for at komme ud i vind og vejr og for det hyggelige fællesskab i jagtforeningen, og i godt 60 år var han medlem af Logen Saxum i Kolding.

I 1992 solgte parret forretningen, og de næste 14 år kørte de hver vinter tre måneder til Spanien med campingvogn. Allerede da børnene var små, tilbragte de mange weekender i campingvognen, som stod ved Kolding Fjord. Også her blev det gennem årene til mange festlige sammenkomster både til pinse og Sankt Hans. Den farverige farvehandler elskede en fest, og han og Margit var de fødte værter. De udstrålede altid et godt parløb. Som far viste han sine børn tillid til, at de kunne, hvad de ville, og det samme gjaldt senere svigerbørn og børnebørn.

I 2015 begyndte kræfterne for alvor at slippe op. Han efterlader sig sin hustru Margit, de fire børn Gitte, Søren, Jesper og Thomas, 11 børnebørn og et lille oldebarn.

Svend E. Andersen bisættes lørdag kl. 11.30 fra Sct. Nicolai Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce