Annonce
FC Fredericia

FC forlænger med to - nu kan julefreden sænke sig

Martin Mikkelsen fortsætter i FC Fredericia et halvt år mere. Og derefter sætter han og klubben sig sammen for at drøfte fremtiden igen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
FC Fredericia har forlænget aftalerne med Martin Mikkelsen og Lukas Enevoldsen, og dermed kommer der formentlig ikke til at ske mere med truppen på denne side af nytår.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia har forlænget aftalerne med kantspilleren Martin Mikkelsen og stopperen Lukas Enevoldsen, så de udløber til sommer. Oprindeligt stod kontrakterne til at løb ud til nytår, så de er altså blevet forlænget med et halvt år.

Martin Mikkelsen kom til Fredericia som et velkendt ansigt i sommer. Han spillede i klubben fra 2008-2014, før han skiftede til Hobro. Her nåede han at spille 104 superliga-kampe, før hans kontrakt udløb i sommer. Da han vendte tilbage til Fredericia lagde han ikke skjul på, at han gerne ville spille for klubben på grund af dens attraktive fodbold-stil.

- Martin kom til klubben som en spiller ude af form. Men han kom hurtigt tilbage igen, og i de sidste kampe af efteråret bidrog han med meget. I den sidste kamp mod Hvidovre havde han en afgørende betydning for, at vi vandt, siger direktør Stig Pedersen.

Martin Mikkelsen nåede 13 kampe i efteråret og 516 minutter. Den sidste tid i Hobro blev martret af en grim skade, som han skulle komme sig over. Derfor var han også noget rusten i sine første minutter for FC Fredericia. Det blev dog markant bedre, og man må forvente, at han bliver endnu bedre med en lang vinteropstart i benene.

Mikkelsen er 33 år, men han kunne godt stå foran sin bedste periode som FC Fredericia-spiller. Han har ikke den fart, som han havde for fem år siden. Men til gengæld udstråler han stor ro på en fodboldbane.

Stig Pedersen peger netop på Mikkelsens rutine som en vigtig faktor.

- Vi ligger godt placeret i tabellen, og det er vigtigt at have erfarne spillere omkring de mange unge spillere, vi har på vores hold, siger Stig Pedersen.

Vi vil gerne forstærke os med en eller to spillere. Men det er vigtigt for mig at understrege, at det skal være forstærkninger.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia

Annonce

Den stabile mand

Også Lukas Enevoldsens kontrakt er blevet forlænget, så den løber til sommer.

Den store stopper kom til FC Fredericia fra Brabrand, da Sonni Nattestad forlod klubben samtidig med, at Mathias Johannsen blev skadet. Det virkede mere eller mindre som en feberredning, men Lukas Enevoldsen spillede sig ind i FC Fredericia-hjerterne, da han leverede en fremragende defensiv indsats i klubbens voldsomme 5-0-sejr over Nykøbing.

Og han byggede videre på den gode indsats, da han scorede mod FC Roskilde og spillede solidt i 2-0-sejren. Siden kom en kamp mod Skive, hvor han sammen med resten af holdet havde en decideret offday, men i det store hele har han været klar, når cheftræner Jonas Dal har kaldt.

Cheftræneren har sågar kaldt ham for den mest stabile spiller, han nogensinde har trænet. Og derfor får han en forlængelse.

- Vi forventer, at både Martin og Lukas bliver bedre i foråret, siger Stig Pedersen.

Annonce

Skal gøre en forskel

Også midtbanespilleren Mathias Nygaard har kontraktudløb med FC Fredericia, men det virker ikke til, at hans kontrakt forlænges. Stig Pedersen vil dog ikke afvise noget. Nygaard fik en del indhop i 1. division i begyndelsen af sæsonen, men han spillede blot ét minut i sæsonens sidste seks kampe.

- Som udgangspunkt har vi truppen på plads på denne side af nytår. Men jeg vil ikke udelukke noget, siger direktøren.

Mere aktivitet kommer der formentlig i januar, hvor FC Fredericia leder efter forstærkninger til den trup, som indtager andenpladsen i 1. division - blot tre point fra Vejle på førstepladsen.

- Vi vil gerne forstærke os med en eller to spillere. Men det er vigtigt for mig at sige, at det skal være forstærkninger. Det skal være spillere, der kan gøre en forskel, siger Stig Pedersen.

Lukas Enevoldsen er en no-nonsens stopper, som tacklrer hårdt og losser væk, når der er brug for det. Han bliver i FC Fredericia - i hvert fald til sommer. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce