Annonce
Sport

FC Fredericia er i gang igen: Det er bagtroppen, som sætter tempoet

Michael Hansen, træner i FC Fredericia, havde tirsdag for første gang i år samlet spillere, og nu er forberedelserne i gang til den kommende halvsæson. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der skal føjes endnu et par stykker eller tre til FC Fredericias trup, men der er ingen akutte huller, som skal dækkes til, og derfor haster intet i forhold til tilgange.

Fredericia: FC Fredericia tog tirsdag som én af landets første fodboldklubber fat på forberedelserne til den kommende halvsæson.

4. januar viste kalenderen, da træner Michael Hansen for første gang sendte spillerne ikke på græs men på kunstgræs.

- Det er tidligt og også tidligere end normalt, sagde FC Fredericia-træneren.

Annonce

Tidspunktet skyldes, at Michael Hansen ønsker en rolig indledning, og årsagen til den skal findes tilbage i det sene efterår.

Da FC Fredericia-truppen tilbage i december drog på jule- og nytårsferie, døjede masser af spillere med skavanker af større eller mindre art. Et par stykker har i løbet af ferien fået foretaget mindre indgreb, mens andre gik skadede på ferie, og så findes der også spillere i FC-truppen, som i løbet af ferien blev smittede med Covid-19.

- Vi skal have alle med. Vi har et par stykker (Peter Ullum og Tobias Anker, red.), som nok først er med i slutningen af januar, og så skal de, som gik på ferie med med større eller mindre skader, få chancen for at komme godt i gang. Desuden skal vi præcis som alle andre i samfundet tage hensyn til corona-pandemien, sagde Michael Hansen og fortsatte

- Man kan sige, at det i de første par uger bliver bagtroppen, som sætter tempoet.

To ud - ingen ind

FC Fredericia sagde i vinterpausen farvel til to spillere i form af midtbanespilleren Mikkel Basse og Jonathan Kjær, der dækkede venstreposition i forsvaret.

Dermed er truppen nede på 19 spillere; 17 markspillere og to målmænd, da årets første træningsdag foregik med lutter kendte ansigter. 19 spillere er for få til en halvsæson, også selvom der i foråret 2022 spilles 14 kampe mod 22 kampe i efteråret 2021: 18 i 1. division og fire i pokalturneringen.

Michael Hansen ser dog ingen grund til hastværk i forhold til at få nye spillere ind. Forventningen er, at der kommer to via samarbejdet med FC Midtjylland, og så skal der hentes yderligere én.

- Vi står heldigvis i en situationen, hvor vores base er på plads, og vi ved godt, at det, som kommer fra Midtjylland, kommer sent i vinduet, men vi er ikke pressede, som vi tidligere har været, sagde Michael Hansen.

Annonce

Nyt til offensiven

Og så er det ikke spillere fra holdets inderste kerne, som forsvandt, da Mikkel Basse og Jonathan Kjær indgik i startopstillingen i 1. divisionskampe blot to gange.

Det er først og fremmest offensivt, at der skal tilføres nyt, uden det nødvendigvis er tale om, at FC Fredericia skal på angriber-jagt.

- Det kan også være nyt til vores kanter eller den offensive del af midtbanen, sagde FC Fredericia-træneren.

FC Fredericias transfervindue

Foreløbig har det været et roligt transfervindue i FC Fredericia.

Tilgang: Ingen.

Afgang: Jonathan Kjær (Middelfart) og Michael Basse.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce