Annonce
Sport

FC Fredericia er på vej mod sit bedste tilskuertal i 11 år: Sådan vil man fastholde det

FC Fredericias tilskuersnit er bedre end i 11 år. Det skyldes ikke mindst de sportslige resultater, og de skal fortsætte, hvis et snit på over 1000 skal holdes. Arkivfoto: Mette Mørk
Over 1000 mennesker i snit kommer og ser FC Fredericias hjemmekampe. Klubben er dermed på vej mod sin bedste tilskueropbakning siden sæsonen 2009/10.

Fredericia: Det går godt for FC Fredericia i 1. division, hvor klubben er blot to point efter andenpladsen og oprykningen.

Og de gode sportslige resultater smitter af på tilskuerrækkerne, hvor klubben er på vej mod sit bedste snit siden 2009/10:

Dengang, hvor FC Fredericia var lige ved at rykke op, kom 1440 mennesker i snit og så klubben spille. I denne sæson kommer 1151 mennesker i snit og ser fodbold på Monjasa Park. Begge sæsoner er nogle, hvor FC Fredericia har ligget til i toppen af tabellen, og derfor kræver det ikke en atomfysiker-eksamen at finde hovedårsagen til opbakningen:

Annonce

- Det handler først og fremmest om, at vi klarer os godt sportsligt, siger klubbens direktør Stig Pedersen.

Men det sportslige kan ikke gøre det alene. FC Fredericia indviede i denne sæson sin nye tribune med gratis entre og gratis trøjer i en topkamp mod Helsingør, og her kom knap 3000 mennesker. Den kamp trækker op i statistikken, og lignende tiltag kunne sagtens tages i brug igen.

- Fodbold er en totaloplevelse. Selvfølgelig kommer de fleste først og fremmest for at se kampen, men der skal også andet til. Heldigvis er vores sponsorer gode til at lave forskellige tiltag under kampene, siger Stig Pedersen.

Tilskuersnit i 1. division denne sæson

Lyngby: 2870

Esbjerg: 1906

AC Horsens: 1387

FC Fredericia: 1151

HB Køge: 1056

Vendsyssel FF: 1010

FC Helsingør: 997

Hobro: 982

Hvidovre IF: 934

Fremad Amager: 899

Nykøbing FC: 815

Jammerbugt FC: 324

FC Fredericias nye tribune har også gjort noget, mener direktøren:

- Bedre faciliteter giver flere tilskuere. Vores gamle tribune var slidt ned. Det skal være en god oplevelse at komme på stadion, og oplevelsen er blevet meget bedre, siger Stig Pedersen.

Svært at sammenligne

Det giver ingen mening at bruge tal fra de seneste par sæsoner, fordi corona-pandemien her lagde kraftige restriktioner på tilskuertallene. Seneste valide sæson at sammenligne med er sæsonen 2018/19, hvor FC Fredericia havde 763 tilskuere i snit.

Vi leder hele tiden efter muligheder for at gøre det mere interessant at komme på stadion. Og det er noget, vi kommer til at arbejde intenst på i de kommende måneder.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Det generelle tilskuertal i 1. division er gået tilbage, men hos FC Fredericia er man gået 33 procent frem.

- Det handler også om de hold, der er i rækken. Viborg og Silkeborg ville have trukket mange tilskuere, og det ville Esbjerg også, hvis de havde klaret sig bedre. I det hele taget er det vanskeligt at sammenligne, for jeg tror ikke, at vi alle tæller tilskuere på samme måde, siger Stig Pedersen.

Hos FC Fredericia tæller man eksempelvis alle ved døren, mens man andre steder tæller antallet af billetter som er solgt. Det giver ikke et retvisende billede, for det er ikke sikkert, at alle billetindehavere møder op.

Annonce

Mindst 1000 per gang

Det store spørgsmål er, hvordan FC Fredericia holder sig over et snit på de gyldne 1000 tilskuere.

- Vi vil gerne have bunden hævet. Altså at flere kommer til de kampe, hvor vi har færrest tilskuere. Det er et mål for os at komme op på minimum 1000 tilskuere per kamp, siger Stig Pedersen.

Han og klubbens ledelse sætter sig ned i vinterpausen for at finde ud af, hvordan det mål nås. Blandt andet vil FC Fredericia gerne have flere til at melde sig ind i klubbens fanklub.

- Vi leder hele tiden efter muligheder for at gøre det mere interessant at komme på stadion. Og det er noget, vi kommer til at arbejde intenst på i de kommende måneder, siger Stig Pedersen.

Hjørnestenen er og bliver dog det sportslige.

- Kommer vi i slutspillet, kommer vi til at møde de hold, som trækker flest tilskuere ude og hjemme. Så det er vigtigt, at vi bliver ved med at klare os godt på banen, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia spiller søndag sin næstsidste hjemmekampe denne sæson. Klokken 14 spiller FC Fredericia mod Nykøbing.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport For abonnenter

Bruuns Bundesliga: Topkamp i skyggen af uro og modgang

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce