Annonce
Sport

FC Fredericia formøblede chancen for førstepladsen: Faldt på seks fatale minutter mod Helsingør

FC Fredericia og Agon Mucolli brændte en stribe chancer og tabte til Helsingør. Mucolli modtog direkte rødt for at sparke en modstander ned Arkivfoto: Morten Pape
FC Fredericia tabte med 2-1 til FC Helsingør og gik dermed ikke op på førstepladsen i tabellen. FC var nede med 2-0 efter seks minutters spil.
Annonce

Fredericia: Seks fatale minutter blev afgørende, da FC Fredericia tabte med 2-1 til FC Helsingør. Jeppe Kjær scorede to gange for gæsterne i kampens begyndelse, og selvom der kom en reducering, fik FC ikke kæmpet sig tilbage.

Der var to ændringer hos FC Fredericia efter 3-0-sejren over Hvidovre torsdag. Nicolaj Ritter var på bænken som følge af slitage. I hans sted begyndte Mathias Johannsen. Desuden kom Agon Mucolli tilbage i startformationen, hvor han erstattede Dennis Høegh.

Helsingør kom til Monjasa Park i svækket udgave, fordi oprykkeren manglede anfører og talisman Nikolaj Hansen. Hans direkte afløser, Brandon Onyno, sad ude med karantæne. Til gengæld havde gæsterne Kevin Stuhr-Ellegaard på mål. Han har en fjern fortid i Manchester City. Og så var topscorer Jeppe Kjær klar til at bombe.

Og der gik ikke mere end tre minutter, før FC Fredericia blev ramt af den første sending krudt fra rækkens topscorer.

Bombeflyet Jeppe Kjær modtog en dyb bold i venstre side, gik legende let ind i banen og satte i samme moment Erik Nissen, som i situationen lignede en betonklods. Kjær var fri til skud i feltet, og han klappede den ind uden problemer.

Begyndelsen var frygtelig for FC, men ondt blev værre blot tre minutter senere. Igen modtog Jeppe Kjær en bold i dybden, da en lobbet pasning blev sendt hen over hovedet på Erik Nissen. Jeppe Kjær var alene med Elias Olafsson i FC-målet, og han kunne elegant vippe den over ham til 2-0.

FC Fredericia stod groggy tilbage efter to hårde stød.

Man sad med en frygt for, at kampen kunne ende som den mod FC Roskilde, hvor FC tabte med 7-1 i en af de mest rædderlige affærer i nyere tid. Men reaktionen fra FC Fredericias spillere var god, og hjemmeholdet satte sig på opgøret.

FC Fredericia spillede sig til gode tilbud, men hele tiden manglede det sidste. Anders Holvad nåede akkurat ikke frem til en god tværpasning fra Kristian Kirkegaard, og FC Fredericias topscorer kunne helle ikke finde nettet, da han to gange afsluttede fra en halvspids position. Både med venstre og højre ben sneg bolden sig akkurat forbi kassen.

Christian Tue Jensen var i slutningen af halvlegen en af de farligere FC-spillere. Han har et godt spark og testede rutinerede Kevin Stuhr Ellegaard i kassen, men målmanden blev den store i  alle duellerne.

FC var nede med 2-0 i pausen, men med mere kvalitet i offensiven, kunne hjemmeholdet godt få point.

Annonce

Sen reducering og rødt kort

Anden halvleg var under et minut gammel, da FC kom frem til sin største chance i kampen. Indskiftede Dennis Høegh satte et godt angreb i søen, og efter vakst samspil med Agon Mucolli, endte bolden lidt tilfældigt hos Christian Tue Jensen lige i nærheden af det lille felt. Han skulle blot lægge den ind med venstre, men ramte bolden helt skævt.

Efter den chance sad man med fornemmelsen af, at FC Fredericia ikke kunne score denne dag. Hjemmeholdet raslede gevaldigt med sablen, men når den blev trukket, var den sløv som en smørkniv.

Kampbilledet fortsatte, og FC Fredericia dansede om Helsingør-feltet, uden at det gav udslag på måltavlen. Agon Mucolli modtog en dyb pasning, tog fremragende bolden ned og smed en Helsingør-forsvarer i sammen bevægelse. Han var alene til at kunne afslutte i feltet, men det drejende træf med højre blev afvist af en mageløs Kevin Stuhr Ellegaard i Helsingør-målet.

Kampens sidste 10 minutter blev Kevin Stuhr Ellegaard mod FC Fredericia. Indskiftede Alexander Jensen klappede til en nedfaldsbold tæt under mål, men den rutinerede keeper hev en stor refleks ud af ærmet og skubbede bolden over mål. Kort efter var de to i duel igen, og igen blev målmanden den store.

Med lidt mere is i maven havde Alexander Jensen nok set en helt fri Agon Mucolli på tværs, men det var meget symbolsk for FC Fredericias mangel på skarphed denne dag.

Hjemmeholdet blev dog ved, og det gav pote. Raphael Onyedika holdt en mand væk og lagde af til Uzo, som klappede bolden i kassen til 2-1.

Desværre for FC faldt målet i overtiden, og selvom der blev lagt et tryk, materialiserede udligningen sig ikke. Det blev for meget for Agon Mucolli, som sparkede en modspiller ned og fik direkte rødt kort. Ikke ligefrem kampens smarteste indslag.

FC Fredericia tabte og formøblede muligheden for at gå op på førstepladsen. Næste kamp spilles om 14 dage på grund af landsholdsfodbold. Den spilles i Hjørring mod Vendsyssel.

FC Fredericia-FC Helsingør 1-2 (0-2)

1. division

Mål: 0-1 Jeppe Kjær (3.), 0-2 Jeppe Kjær (6.), 1-2 Uzo (90.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Olafsson - Mikkel Knudsen, Erik Nissen, Tobias Anker, Mathias Johannsen (Uzo 62.) - Mathias Gertsen, Raphael Onyedika - Kristian Kirkegaard (Alexander Jensen 77.), Christian Tue Jensen (Lukas Enevoldsen 77.), Agon Mucolli - Anders Holvad (Dennis Høegh 46.).

FC Helsingør (4-4-2): Kevins Stuhr Ellegaard - Anders Holst, Jonas Henriksen, Philip Rejnhold, Frederik Bay (Hans Christian Bonnesen 77.) - David Boysen (Carl Lange 71.), Frederik Christensen, Oliver Kjærgaard, Elijah Just (Daniel Norouzi 82.) - Teddy Bergqvist (Lucas Haren 82.), Jeppe Kjær (Anders Smed 71.).

Advarsler: Mathias Gertsen (17.), Mathias Johannsen (58.), Daniel Norouzi (86.),

Dommer: Lasse Graagaard.

Tilskuere: Cirka 400 på Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce