Annonce
Sport

FC Fredericia har oprykningen indenfor rækkevidde - sådan vil klubben forstærke sig til foråret

Valance Nambishi har været en solid forstærkning af FC Fredericia, og flere spillere som ham er hvad klubben leder efter i januar. Arkivfoto: Mads Dalegaard
FC Fredericia går ind til januar med en forventning om at forstærke truppen. Man er ikke langt fra oprykningspladserne, og nye spillere kan virke som det sidste skridt mod toppen.

Fredericia: FC Fredericia har spillet et af sine bedste efterår nogensinde og overvintrer på femtepladsen i 1. division.

Det lyder i sig selv ikke fantastisk, men der er blot fem point til oprykningspladserne. En situation, som står i skarpt kontrast til sidste sæson, hvor distancen op var 11 point.

Vi kigger lidt over det hele. Vi har en stærk trup, så skal vi have noget ind, skal det være noget, som kandiderer til en startplads.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia

FC Fredericia kan altså godt tillade sig at gå ind i forårssæsonen med et håb om at rykke op. Men det får ikke klubben til at bruge bjerge af penge for at hente nye spillere.

Annonce

- Vi er ikke en klub, som bare kan gå ud og kaste mange millioner efter en satsning. Så ville vi ødelægge fundamentet. Det er ikke den måde, vi leder FC Fredericia på, siger direktør Stig Pedersen.

- Førsteprioritet er, at økonomien hænger sammen. Vi bruger hver en krone, vi får ind, og ofte er vores årsresultat et et spørgsmål om et nulpunkt. Altså plus minus et par 100.000. Vi kan kan ikke tillade os alt for store udsving, siger han.

Ikke den største økonomi

FC Fredericia hentede fornuftigt ind i sommerens vindue, hvor man blandt andre tilknyttede Valance Nambishi, Jeppe Gertsen, Mathias Kristensen, Jeppe Brinch og Patrick Egelund på fri transfers - altså spillere som skiftede til klubben uden en overgangssum.

En tilsvarende øvelse kunne være gunstig i januar.

- Vores økonomi er ikke den største i 1. division. Men vi har et godt netværk og kan drage fordel af at være ude i god tid. Det var vi i sommer, hvor vi fik Jeppe Gertsen og Valance Nambishi. Dem skrev vi allerede med et halvt år før, siger Stig Pedersen.

Desuden opstod der en unik mulighed for at hente dygtige spillere i Esbjerg, efter at den tyske træner Peter Hyballa havde fungeret som en atombombe i den vestjyske klub. Mange ville væk fra nedfaldet.

- Vi var begunstiget af den uro, der var i Esbjerg. Den situation er der ikke nødvendigvis igen i januar. Vi står ikke forrest, når der skal vælges spillere af den kaliber, siger Stig Pedersen,

Annonce

Ind og ud

FC Fredericia har til gengæld en god historik, når det gælder om at sende spillere videre til større adresser. Det er Anders K. Jacobsen, Pierre Kanstrup og i nyere tid Jacob Buus og FC Midtjylland-spillerne Raphael Onyedika og Elias Olafsson gode eksempler på. Og det at man kan kickstarte sin karriere i en harmonisk klub er altid en gulerod for en fodboldspiller.

- Vi gør alt for, at vi kan komme styrket ud af januars transfervindue. Lige nu er der meget stille, for folk er på ferie, siger Stig Pedersen.

Man har allerede sagt farvel til den centrale midtbanespiller Mikkel Basse, mens også venstre back Jonathan Kjær er fortid i klubben. Da man sagde farvel til dem, meldte man ud at man søger forstærkninger andre steder på banen.

Præcis hvor vil Stig Pedersen ikke ud med.

- Vi kigger lidt over det hele. Vi har en stærk trup, så skal vi have noget ind, skal det være noget, som kandiderer til en startplads. Basse og Kjær var mest indskiftere, siger Stig Pedersen.

Han afviser i samme  åndedrag ikke, at man kan risikere at måtte sig farvel til spillere.

- Vi forventer at starte med den samme trup, som vi har nu. Men tingene kan ændre sig på ét telefonopkald, siger Stig Pedersen.

FC Fredericias spillere er på juleferie, og de begynder at træne igen den 4. januar.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce