Annonce
Sport

FC Fredericia skal vinde for at undgå et broget indtryk af efteråret

Michael Hansen vil have en sejr over HB Køge, så FC Fredericia kan gå på ferie med en gode fornemmelse. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia lukker efteråret med en hjemmebanekamp mod HB Køge. Kampen er væsentlig, for den handler om at holde god afstand til positionerne udenfor top-6.
Annonce

Fredericia: Går FC Fredericia på juleferie som en komfortabel del af top-6, eller skal klubben kigge sig over skulderen, når sæsonen genoptages til februar?

Det er humlen i sæsonens sidste opgør. HB Køge gæster Monjasa Park, og klubben står med 20 point i tabellen. FC Fredericia har 26 point og kan med en sejr både øge afstanden til HB Køge til ni point, og samtidig kan sejren sikre, at Hobro som minimum er seks point væk.

- Vi har syv kampe tilbage, inden rækken bliver delt. Og det bliver kun skarpere og skarpere herfra, siger FC Fredericias træner Michael Hansen og fortsætter.

- Det bliver et svært forår lige meget hvad, men lige nu handler det om at få et rigtig godt efterår til netop at blive rigtig godt. Vi skal have en sejr, så vi ikke efterlader et broget indtryk af et rigtig godt efterår.

Annonce

Et svært program

Og der er brug for point mod HB Køge, for kampprogrammet efter juleferien ser brutalt ud:

Viborg (u), Esbjerg (h), Helsingør (u), Hobro (h), Fremad Amager (u) og Vendsyssel (h).

Michael Hansen er stærkt tilfreds med FC Fredericias efterår, men han kunne godt have ønsket sig en bedre december måned, hvor det er blevet til to nederlag. Inden december var FC Fredericia med helt i toppen af rækken, men nederlagene til Hvidovre og Silkeborg betyder, at klubben begynder at slippe grebet om de bedste hold i rækken.

- Et par nederlag, og så er man bare der. Men i forhold til top-6 har vi overhånden.  Vi skal blandt andre møde Hobro hjemme, siger Michael Hansen.

Annonce

Trænger til en hjemmesejr

FC Fredericias seneste hjemmesejr ligger tilbage til lørdag den 24.  oktober. Siden har klubben spillere fire udebanekampe og to hjemmebanekampe. 1-1-resultatet mod Viborg den 6. november var ganske fint, men det gjorde ondt på FC Fredericia at tabe til Hvidovre senest.

- Vi har noget at revanchere på hjemmebane, hvor vi trænger til en sejr, siger Michael Hansen.

Let bliver det ikke, HB Køge er et hold i fin form, som senest spillede 1-1 ude imod Viborg - rækkens tophold.

- De har fået mere tur i den i forhold til sidst, vi mødte dem. Mest af alt fordi deres individualister er stærkere.  De er  på fuldt niveau med os, så det bliver meget tæt og formentlig med få mål, siger Michael Hansen.

Det seneste opgør mellem de to klubber endte 1-0 til FC Fredericia efter en glimrende, defensiv indsats.

Michael Hansen råder næsten over en fuld trup til kampen. Tobias Anker døjer med en mindre skade men forventes klar. Kun Anders Holvad og Steven Enna må sidde ude.

Lørdagens opgør spilles klokken 15.00 på Monjasa Park.

Forventet startformation.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce