Annonce
Sport

FC Fredericia skuffede fælt i pokalturneringen: Sendt ud af 2. divisions-hold i første runde

Agon Mucolli spiller som 10'er mod FC Sydvest og var en skygge af sig selv i 2-0-nederlaget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Michael Hansens debut som cheftræner for FC Fredericia vil ikke være en, han husker med glæde. Tirsdag aften røg FC Fredericia ud af pokalturneringen med et 2-0-nederlag til FC Sydvest.
Annonce

Tønder: Der bliver intet pokaleventyr for FC Fredericia i denne sæson. Tirsdag tabte klubben skuffende med 2-0 til FC Sydvest og blev sendt ud i  pokalturneringens første runde.

Dermed blev Michael Hansens debut en til glemmebogen. Ikke ret meget fungerede for nogen af de rødklædte spillere.

Cheftrænerens spilfilosofi er offensiv og har boldbesiddelsen som hjørnesten. Men det nytter ikke ret meget at have bolden mest, når man flytter den i slowmotion. Kampen blev ikke kvikkere af en tonstung og langhåret bane, men det var ikke en undskyldning nok for den pauvre indsats.

Efter 24 minutter begyndte det for alvor at lugte af pokaloverraskelse i Tønder, da David Easter med et knastørt hug flugtede bolden ind under overliggeren.

FC Fredericia spillede og spillede, men der gik 38 minutter, før spillet udmøntede sig i en chance. Dennis Høegh var modtageren af muligheden, da han kunne afslutte fra en udmærket position i feltet, men skuddet var svageligt.

I pausen førte hjemmeholdet med 1-0.

Annonce

Bedre efter pausen

FC Sydvests cheftræner Jes Bekke er kamprekordholder i FC Fredericia med 371 førsteholdskampe for klubben. Christian Ege Nielsen, der er nummer to på listen, spillede sin kamp nummer 249 denne aften.

Bekkes plan for anden halvleg var klar: Parker bussen og los bolden mod en omstilling.

FC Fredericia løftede sit spil efter pausen. Det skyldtes ikke mindst indskiftningen af Mathias Gertsen, som erstattede anfører Christian Ege Nielsen og med ét satte mere fart i pasningsspillet.

Således kom der et par lyspunkter kort før pausen. Hele det sparsomme fremmøde på stadion grinede, da Nicolaj Ritters indlæg blev rettet af og slog en øl ud af hånden på en mand bag målet. Drivende våd slog han ud med armene og skabte lidt morskab.

Desuden viste FC Midtjylland-talentet Christian Tue, at han besidder en god fod, da han sendte et godt spark mod målhjørnet, men Sydvests målmand hev en fremragende redning frem.

FC Fredericia forsøgte at flette sig igennem FC Sydvests panser, men selvom hjemmeholdet var særdeles sjældne gæster på gæsternes banehalvdel, var det alligevel dem der scorede kampens sidste mål. FC Fredericias bagkæde blev fanget højt på banen, og Martin Egelund kunne score på en friløber.

I det hele taget virkede FC Fredericia alt for lette at ramme på omstillingerne. Forsvarslinjen blev fanget højt flere gange, og FC Sydvest truede, selvom de ikke ligefrem råder over nogen fjerlet trup. Den slags forsvarsspil går ikke mod et 2. divisions-hold, og det går slet ikke i 1. division.

FC Fredericia nåede at skabe store chancer, og Steven Enna ramte overliggeren, men bolden røg ikke i nettet, og det hele endte i et dybt skuffende nederlag.

Der er 14 dage til 1. division begynder, og der er nok at arbejde med.

Kampfakta

FC Sydvest-FC Fredericia 2-0 (1-0)

Pokalturneringens første runde

Mål: 1-0 David Easter (26.), 2-0 Martin Egelund (66.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Mikkel Knudsen, Erik Nissen, Mathias Johannsen (Lukas Enevoldsen 70.), Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen, Christian Ege Nielsen (Mathias Gertsen 46.) - Dennis  Høegh (Christian Tue 46.), Agon Mucolli, Kristian Kirkegaard - Anders Holvad (Steven Enna 62.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce