Annonce
FC Fredericia

FC Fredericia skuffede i sæsonens svanesang

Agon Mucolli og FC Fredericia spillede en god første halvleg og en elendig anden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia var foran med 2-0 i pausen men måtte nøjes med uafgjort mod bundholdet Hvidovre i sæsonens sidste kamp. Gæsterne reddede sit liv i 1. division med en sen scoring.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia spillede en god første halvleg og en elendig anden, da Hvidovre gæstede Monjasa Park lørdag eftermiddag. Kampen endte 2-2, og med det resultat reddede gæsterne livet i 1. division.

Det var FC Fredericias mulighed for at slutte godt af i en sæson, hvor klubben levede i top-3-kampen indtil næstsidste runde. Det er første gang siden 2010, at klubben har spillet med om noget i toppen af rækken, og derfor var der fremgang at spore.

Men det var samtidig muligheden for at vise sig frem for nogle af de spillere, som ikke har fundet vej til FC Fredericias startformation denne sæson. Mathias Gertsen begyndte inde, da Dennis Høegh måtte udgå kort før kampstart. Og Mads Eriksen var vraget for at give Sonni Nattestad minutter i benene. Den store færing anses som fremtidens mand i FC Fredericia, mens Mads Eriksen rettere hører fortiden til.

For begges vedkommende var indsatsen opløftende i første halvleg og nedslående i anden. Mathias Gertsen lagde op til kampens første mål med et glimrende løb og en flad pasning tværs gennem feltet, som fandt Nicolaj Ritter. Han bankede hårdt bolden op i nettaget.

Gertsen var desuden en fin opspilspost og skilte sig fornuftigt af med bolden - også under pres.

Sonni Nattestad viste tegn på rust i kampens indledning, og i det hele taget kunne man godt ønske sig mere fandenivoldskhed fra den fysisk frygtindgydende stopper, når han går ind i sine tacklinger. Men også han leverede en bundsolid præstation i kampens første 45 minutter. Hvidovre kom ikke frem til noget - og en stor del af æren for det bærer den færøske landsholdsspiller.

Efter pausen faldt begge to sammen med holdet.

FC Fredericia-Hvidovre IF 2-2 (2-0)

1. division

Mål: 1-0 Nicolaj Ritter (10.), 2-0 Jacob Buus (39.), 2-1 Nicolaj Agger (68.), 2-2 Stefan Nygaard (89.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Sonni Nattestad, Nicolaj Ritter - Christian Ege Nielsen, Michael Baidoo - Christian Sørensen, Mathias Gertsen (Sebastian Buch 83.), Niels Letort - Agon Mucolli (Mathias Jacobsen 78.).

Hvidovre IF (4-4-2): Filip Djukic - Emil Vatani (Lirim Qamili 50.), Lasse Hansen, Mike Mortensen, Rasmus Larsen - Nicolaj Agger, Nicklas Bjerre (Magnus Fredslund 46.), Christopher Øberg, Aleksandar Lazarevic (Marcus Mølvadgaard 70.) - Kim Aabech, Stefan Nygaard.

Advarsler: Sonni Nattestad (60.), Erik Nissen (70.).

Dommer: Kasper Madsen (4).

Tilskuere: 634 på Monjasa Park.

Annonce

FC på sommerferie

FC Fredericia kom allerede foran efter 11 minutter på Nicolaj Ritters mål, og da stadionspeakeren efter 22 minutter kunne oplyse, at FC Helsingør var kommet foran over Lyngby, begyndte gæsternes spillere for alvor at hænge med mulen.

Nederlag til Hvidovre og samtidig sejr til Helsingør ville sende dagens gæster ned i 2. division.

Afgrunden kom nærmere efter 39 minutter, hvor Jacob Buus gjorde det til 2-0. En velspillende Michael Baidoo sendte en god pasning hans vej, og backens kvikke løb gav en stor mulighed, som han omsatte køligt. Baidoo er lejet i FC Midtjylland og er sammen med Victor Torp den af de nuværende spillere fra samarbejdsklubben, der ser mest interessant ud.

Torp har været ude hele foråret med en skade i maven, og de to kunne være ganske fornuftige at leje igen om muligt.

Hvidovre var ændret efter pausen og kom ud til anden halvleg med en intention om at dø med støvlerne på. Nicolaj Aggers flade afslutning i fri position gav gæsterne håb om, at de kunne flytte enden væk fra kogepladen.

FC lignede i anden halvleg et mandskab, der var gået på sommerferie. Til gengæld skabte FC Fredericias fanklub ravage, da store dele af dens medlemmer udvandrede i protest, fordi de følte sig uretfærdigt behandlet af en vagt. De kom til fornuft og vendte tilbage i slutningen af kampen efter at have stået og råbt lidt udenfor stadion.

Annonce

Jubel hos Hvidovre

Det var dog på banen, at det vildeste foregik, og det skete i kampens sidste minutter. Hvidovre udlignede på et hovedstød, hvor et sløjt spillende FC Fredericia-mandskab stod elendigt placeret i eget felt. Og nærmest synkront nettede Lyngby mod Helsingør og gjorde dagen endnu bedre for gæsterne. En delegation fra Hvidovre gik amok i jubel, da kendsgerneningerne nåede frem til deres mobiltelefoner.

Opgøret på Monjasa Park endte 2-2 og blev et meget godt billede på FC Fredericia sæson. Det har bare ikke været godt nok til top-3.

FC Fredericia slutter sæsonen på sjettepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce