Annonce
Sport

FC Fredericia tabte til Esbjerg i en frygtelig kamp

Mikkel Knudsen fejlede ved Esbjergs mål til 2-1. FC Fredericia var hårdt ramt af skader, og derfor måtte Knudsen spille i centerforsvaret. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Ingen vil huske mandagens opgør mellem FC Fredericia og Esbjerg. Kampen endte 3-1 til gæsterne, og et umuligt vejr gjorde det svært at spille fodbold.

Fredericia: FC Fredericia tabte sin første kamp i oprykningsslutspillet med 3-1 til Esbjerg. Opgøret var lige, men gæsterne var kort og godt mere koldblodige end hjemmeholdet.

Det var frygteligt vejr i Fredericia, og det haglede og blæste voldsomt på Monjasa Park. Det kombineret med en træt bane gjorde kampen grim, for det var vanskeligt for spillerne at opretholde et nogenlunde niveau under vejrliget.

Det gav ganske få chancer, men en af de store kom allerede efter fem minutter. FC Fredericia havde frispark i den ene side af banen, og Alexander Jensens serv ind foran kassen var god. Den drejede i foden på Christian Ege Jensen, som dog ikke kunne kontrollere den i mål.

Esbjerg kom ikke frem til det store, men der opstod dog et par tidligere chancer til gæsterne. Først måtte Elias Olafsson tage sig af et hårdt langskud med en god refleks, og siden var Esbjerg lige ved at bøvle bolden i mål efter en dødbold.

Men der skulle en gave af de helt store til, før et af holdene scorede. FC Fredericia var egentlig på bolden, og der var styr på situationen, da Elias Olafsson spillede fladt frem til Oliver Sørensen. Men midtbanespilleren fra Midtjylland var lige vendt tilbage fra skade og virkede bundrusten, da han smed bolden væk. Situationen endte med en friløber til Joni Kauko, som ikke fejlede.

1-0 til gæsterne.

Men også Esbjerg var i gavehumør. Efter 26 minutter satte FC Fredericia et fint angreb sammen, og Kristian Kirkegaard sendte et indlæg ind i feltet. Det kom Rudolph Austin først på, men noget nonchalant forsøgte han at afvise med hælen. Han ramt bolden skidt, og Leonel Montano kunne sparke en fri bold i kassen til 1-1.

Målet faldt efter 26 minutter, og mere skete der ikke i en frygtelig første halvleg.

Annonce

Et nederlag

Solen kom frem efter pausen, men det var da også den eneste formildende omstændighed for FC Fredericia. Hjemmeholdet kom frem til et par chancer, den største tilfaldt Samson Iyede, men hans udmærkede hug blev reddet fint af Esbjergs målmand.

I stedet bragte gæsterne sig foran, og målet kom efter passivt forsvarsspil af hjemmeholdet. I højre side af banen gik indskiftede Pyry Soiri legende let forbi en faldende Mikkel Knudsen, og hans flade indlæg gik først forbi Christian Ege Nielsen og Yuri Yakovenko i vild duel og landede for fødderne af Jakob Ankersen, som havde smidt Alexander Jensens opdækning. Han kunne roligt sætte indersiden på til 2-1.

Efter 66 minutter blev ondt værre for FC Fredericia. Esbjerg fik hjørne, og det endte noget tilfældigt hos Mathias Kristensen, som sparkede en flad krøllebold mod mål. Elias Olafsson kunne blot halvklare, og returen kunne Kasper Pedersen lægge i mål.

3-1 og kampen var reelt forbi.

FC Fredericia forsøgte at score, men det blev ikke rigtigt til mere, og dermed endte kampen med et nederlag.

FC Fredericia spiller igen lørdag den 10. april på udebane i Viborg.

FC Fredericia-Esbjerg fB 1-3 (1-1)

1. division

Mål: 0-1 Joni Kauko (14.), 1-1 Leonel Montano (26.), 1-2 Jakob Ankersen (57.), 1-3 Kasper Pedersen (66.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Olafsson - Mikkel Knudsen, Raphael Onyedika, Christian Ege Nielsen, Alexander Jensen - Oliver Sørensen (Nicolaj Ritter 46.), Andreas Oggesen - Kristian Kirkegaard, Dennis Høegh (Christian Tue Jensen 59.), Samson Iyede - Leonel Montano.

Esbjerg fB (4-2-3-1): Mads Kikkenborg - Daniel Anyembe (Jeppe Brinch 70.), Rudolph Austin, Kasper Pedersen, Clinton Antwi - Niclas Jakobsen, Simon Bækgaard - Mathias Kristensen, Joni Kauko (Pyry Soiri 46.), Jakob Ankersen (Lasha Parunashvili 84.) - Yuri Yakovenko (Andri Bjarnason 70.).

Advarsler: Dennis Høegh (44.),

Dommer: Sebastian Friis Aagerup.

Tilskuere: 0 på Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce