Annonce
Sport

FC Fredericias målmand presses af ny keeper: Jeg føler stadig, at jeg er berettiget til min plads

Da Alexander Nybo begynde i FC Fredericia for tre sæsoner siden, var det Alekandar Stankovic (bagest), han skulle vinde pladsen i målet over. Siden har han været stensikkert førstevalg. Arkivfoto: Louise Koustrup
Alexander Nybo er sikker på, at han også den kommende sæson er fast mand i FC Fredericias mål.
Annonce

Fredericia: Én ting har været sikker som amen i kirken hos FC Fredericia de seneste tre sæsoner:

Alexander Nybo er førstevalg i målet.

Måske bliver det anderledes nu. Elias Olafsson er kommet  til fra FC Midtjylland, og den to meter høje målmand ligner en, der  for alvor kan udfordre Nybos monopol på positionen mellem stolperne.

- Der er ikke ret meget ændret for mig. Jeg skal stadig overbevise mig selv, træneren og holdkammeraterne om, at jeg er berettiget til min plads. Og indtil videre mener jeg ikke, at jeg har gjort andet, siger Alexander Nybo

Han peger på sine fysiske testresultater som et af punkterne. Han kom tilbage fra sommerferie i bedre form og i en stærkere udgave.

- Jeg føler, at jeg er lidt foran. For jeg kender truppen klubben og miljøet. Og jeg har været her længe. Jeg synes, jeg har opbygget en vis kredit, fortæller målmanden.

Annonce

En ny situation

Elias Olafsson ligner en voldsom konkurrent. Han er to meter høj, han er skolet af FC Midtjylland, og han stod godt i træningskampen mod Sønderjyske, som FC Fredericia vandt 3-2. Alexander Nybos tidligere konkurrenter tæller Aleksandar Stankovic, Dino Hodzic og Andreas Raahauge. Alle duellerne vandt Alexander Nybo, men spørgsmålet er, om Olafsson er det bedre.

- Jeg vil faktisk sige, at Andreas  Raahauge var en fantastisk konkurrent, for han pressede mig virkelig. Han er en undervurderet målmand, siger Alexander Nybo og fortsætter:

- Jeg kan godt se, at det er lidt noget andet nu, og jeg har lagt mærke til, at alle siger, der er konkurrence om pladsen. Det er fint. Så er det bare op til mig at bevise, at der ikke er en konkurrence.

Annonce

Har set uheldig ud

Alexander Nybo har set uheldig ved flere lejligheder for FC Fredericia. Senest gik det galt, da han mod Næstved hjemme på Monjasa Park tabte et indlæg i mål som 100 kamps jubilar.

Og sådan kan man nævne flere situationer. Det tager han dog ikke så tungt.

- Lad os nu sige, at vi spiller en kamp hvor en angriber brænder 10 chancer. Så står der 0-0 og i 75. minut laver jeg eller en anden målmand en fejl. Så er det den situation, alle husker. Det er bare målmandens lod, siger Alexander Nybo.

FC Fredericias målmænd er vidt forskellige. Nybo er fremragende med fødderne men ingen stor force i feltet. Modsat er Elias Olafsson vildt i feltet med sine to meter, til gengæld mangler fodspillet noget. Havde de være markspillere, kunne cheftræner Michael Hansen bruge dem efter taktisk behov. Men sådan er det bare ikke at være målmand.,

- Vi kan vel lære lidt af hinanden? Jeg kan nok ikke lære at blive lidt højere, men han kan måske lære mig noget andet så, siger Nybo og griner.

Kontrakten udløber næste sommer, og Nybo kender ikke fremtiden efter den tid.

- Jeg har ikke hørt noget fra klubben, og så længe det er sådan, forholder jeg mig til, at jeg ikke skal være her efter den 30. juni 2021. Mon ikke Stig (Pedersen) kommer forbi på et tidspunkt?

Alexander Nybo er lige nu ene målmand i FC Fredericias trup, da Elias Olafsson er udtaget til ungdomslandsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce