Annonce
Sport

FC Fredericia og fodbolddanmark har mistet et livsstykke: Målmandstræner Maciej 'Magic' Wasyniuk er gået bort

Maciej "Magic" Wasyniuk er sovet stille ind. Målmandstræneren, som blev en legende i AGF før han kom til Fredericia, blev 68 år gammel. Arkivfoto: Axel Schütt
Den legendariske målmandstræner Maciej "Magic" Wasyniuk er sovet stille ind. Han blev 68 år gammel.

Fredericia: FC Fredericia har mistet sin højt skattede målmandstræner Maciej "Magic" Wasyniuk, som er sovet stille ind efter et kort sygdomsforløb. Han blev 68 år gammel.

Før sin tid i FC Fredericia, blev Maciej "Magic" Wasyniuk en sand legende i AGF, da han var målmandstræner i superligaklubben i 24 år.

Han blev født i Polen i  i 1953, men kom til Danmark i 1985, hvor han flygtede fra sit hjemland, fordi han ikke blev fundet tilstrækkelig loyal over for det kommunistiske parti. Han var tidligere målmand, havde efterfølgende uddannet sig til magister i idræt og diplomtræner i fodbold fra Sportsakademiet i Warszawa.

Annonce

Han endte i Aarhus, og i AGF, hvor han i 1992 trådte ind i klubhuset for første gang og blev ansat som assisterende træner på førsteholdet, ansvarlig for klubbens andethold og fast målmandstræner.

Her havde han frem til sommeren 2016 ansvaret for klubbens dygtigste keepere: Troels Rasmussen, Lars Windfeld, Erik Boye og Steffen Rasmussen. Og han var en respekteret og yderst vellidt træner, der nåede at arbejde under vingerne på 15 forskellige cheftrænere.

Det samme var han i FC Fredericia, som han begyndte at arbejde for i 2017, efter Jesper Sørensen kom til klubben som træner. Maciej "Magic" Wasyniuks smittende humør og mange små sedler med dagens målmandstræning gjorde ham legendarisk på ganske kort tid. Hans ofte drillende bemærkninger til spillere og trænere skabte altid godt humør.

- "Magic" var et livsstykke, og vi kunne altid høre, når han var i huset. Han var professionel til fingerspidserne og havde sine klare meninger. Vi kommer til at savne ham, siger FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

Han var unik

Maciej "Magic" Wasyniuk var unik. Han gav altid hånd og havde altid noget at fortælle, og til tider gik der en hel træning uden, at man som journalist fik set ret meget, fordi samtalen med Maciej "Magic" Wasyniuk fyldte det hele. Han havde et hårdt ydre men var et empatisk menneske, som altid udtrykte stolthed over målmændenes præstationer og arbejdsiver.

Han havde et stort hjerte for hjemlandet Polen, hvis landshold og klubhold han fulgte med stor ildhu. Men hans store kærlighed til Danmark skinnede også altid igennem.

- Han havde sin helt egen facon. Han var her i klubben af lyst ikke af nød. Det var dette, han ville bruge sin tid på, og vi kunne alle sammen mærke, at han var glad for at være her, siger Stig Pedersen.

Foruden sin smittende person havde Maciej "Magic" Wasyniuk en høj grad af faglighed, hvilket FC Fredericia har nydt godt af. Alexander Nybo er vokset enormt som målmand under Maciej "Magic" Wasyniuks vinger, og i FC Midtjylland er de glade for, at målmand Elias Olafsson kom til FC Fredericia en sæson for at træne under den legendariske målmandstræner - det blev han en meget bedre målmand af, og i denne sæson har han spillet ni superliga-kampe for midtjyderne.

Stig Pedersen har altid mærket en enorm respekt for Maciej "Magic" Wasyniuk, når klubben kom rundt i landet.

- Uanset hvor vi kom hen, kendte de Magic, siger direktøren.

Maciej "Magic" Wasyniuk efterlader sig sin kone, to børn og børnebørn.

FC Fredericia spiller med sørgebind i forbindelse med lørdagens kamp mod Hvidovre. Klubben mindes Maciej "Magic" Wasyniuk i forbindelse med årets sidste hjemmekamp mod AC Horsens, hvor han i en kort periode også var tilknyttet sideløbende med jobbet i AGF.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra mestrene

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: VB udligner få sekunder før tid

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Annonce