Annonce
Jelling

Femårige Amelia samler ind til legetøj til børn på asylcenter: - Vildt imponerende, at hun kan gøre så meget

Femårige Amelia samler penge ind til legetøj til fordel for børnene på asylcenteret i Jelling. Foto: Privatfoto
Det startede for knap et år siden med en historie om sin far, der selv har boet på asylcenter. Tankerne, som begyndte at fylde hos Amalie, var, at hun gerne vil hjælpe andre, som ikke er ligeså heldige som hende selv.

Jelling: 11.000 kroner. Det er, hvad femårige Amelia allerede har samlet ind på nogle få dage. Det betyder, at hun nu skal ud og købe legetøj til børnene på Jelling Asylcenter.

Det startede dog meget tidligere for Amelia med tankerne om at hjælpe andre, fortæller faren, Massi Abdullah.


Annonce

Det er en flot indsats og vildt imponerende, at hun i den alder kan lave sådan en indsats for andre.

Jane Christensen, funktionsleder på Jelling Asylcenter


- Som man godt kan høre på mit navn, er det ikke helt af dansk oprindelse. Jeg kom til Danmark sammen med mine forældre, da jeg var tre år gammel. Vi havde det forholdsvis hårdt under flugten, og det var også hårdt, mens vi boede på et asylcenter, fortæller Massi Abdullah.

Men tiderne ændrede sig.

- Mine forældre er læger, men det tog et godt stykke tid, før de fik tilladelse til at arbejde som det i Danmark, siger Massi Abdullah, der selv voksede op efter et stykke tid i Danmark fik det bedre.

Han arbejder nu på Lego som Finance Manager Specialist.

Historien rørte Amelia

Den historie, om at far ikke havde det nemt som barn på et asylcenter, rørte straks Amelia, da hun fik den fortalt for knap et år siden. Men det hele startede egentlig med, at hun undrede sig over, hvorfor hun fik meget legetøj.

- Hun spurgte mig, hvordan det kunne være, at vi købte så meget til hende. Så fortalte jeg historien om, at jeg havde selv havde det hårdt som barn, og at det er derfor, at hun ikke skal mangle noget, siger Massi Abdullah.

Om indsamlingen

På bare to dage nåede en video med Amelia 3000 visninger. Det gav donationer på 6500 kroner.

Torsdag aften er det oppe på 11.000 kroner.

Hvis du skulle have lyst til at støtte indsamlingen, så kan du sende penge på Mobilepay til nummeret: 28 96 85 92

Amelia går stadig i børnehave på Kirkebakken i Vejle, og historien tændte noget i hende. Hun vil hjælpe andre. Derfor ville hun gerne donere sit gamle legetøj.

- Vi er selvfølgelig utrolig stolte af hende, og vi vil meget gerne hjælpe hende med, at hun kan gøre endnu mere. Derfor startede vi i anledningen af ramadan-måneden, hvor der er fokus på gode gerninger, en indsamling til legetøj for børnene på asylcenteret i Jelling. Vi faster dog ikke, men holder fast i de gode gerninger, siger Massi Abdullah.

Her er Amelias ramadankalender. Foto: Privatfoto
Annonce

Vildt imponerede over hende

På asylcenteret i Jelling er de meget glade for indsamlingen, som skaber glæder hos børnene på centeret.

- De bliver glade og rørte, for de har ikke så meget i hverdagen. Derfor betyder det meget for dem, at der er nogle, som tænker på dem. Det er en flot indsats og vildt imponerende, at hun i den alder kan lave sådan en indsats for andre. Hun er et forbillede for andre, siger Jane Christensen, der er funktionsleder for indkvarteringen på asylcenteret.

Der er 58 børn, som bor på centeret. Der er ligeledes 24 børn tilknyttet centret, men som bor i lokalområdet.

- For de penge, som allerede er indsamlet, kan vi komme langt med at give legetøj, siger hun.

Indsamlingen har ikke nogen specifik dato for, hvornår den slutter, men det bliver formentlig i slutningen af ramadan-måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce