Annonce
Sport

Femårige Mattheo er en haj til motocross: Motorsport er blevet hele familiens interesse

Femårige Mattheo Larsen er lidt af en haj til motorcross og har allerede vundet mange konkurrencer. Foto: Morten Pape
For familien Larsen fra Tørring er motocross blevet en familiesport, som engagerer både børnene på fem og to og far og mor. - Det er krævende, men giver os mange gode timer sammen, forklarer familien.

Tørring: Det ligner fuldstændig en voksen motocrosskører, der fræser rundt på sin crosser i en villahave i Ølholm.

Hvis man altså ser bort fra, at crosseren og dens rytter knap nok når en voksen mand til knæene. Lyden er larmende, der bliver gasset op og lavet hjulspin, alt sammen af en meget ung kører, nemlig femårige Mattheo Larsen fra Tørring.

Og han er allerede godt på vej frem i motocrossporten. Sidste år deltog han i 11 løb i sin aldersklasse og vandt de ni.

Annonce

Fuld gas til løb

- Jeg kan godt lide at køre løb, fordi man giver den fuld gas, og man kører stærkt, siger Mattheo Larsen og finder en stor pose frem, hvor fra han hiver den ene pokal op efter den anden.

Crosseren er 50 kubi og har 10-12 hestekræfter. Mattheo Larsen har prøvet at vælte flere gange, men udstyret i form af hjelm, dragt, handsker og støvler er i orden, så han slår sig ikke. Foto: Morten Pape

Bagefter viser han alle knapper og håndtag på cyklen og forklarer, hvad de skal bruges til.

- Jeg har også lavet hjulspin i dag, fortæller han begejstret og viser de tydelige spor i sine bedsteforældres græsplæne, som han har fået lov til at køre på.

Annonce

Hele familiens interesse

Mattheo Larsen har ikke interessen fra fremmede, for hans far Jacko Larsen var selv ivrig motocrosskører, da han var ung.

- Vi har introduceret ham for sporten, men det er ham selv, der har haft lysten. Hvis han ikke har lyst til at køre en dag, så er det også ok, for det skal være sjovt for ham, siger Jacko Larsen.

- Mattheo har også prøvet at gå til fodbold og gymnastik, men det er motocross, der for alvor har fanget ham. De bedste kørere er startet i hans alder, men det er ikke derfor, vi støtter ham. Han skal have det sjovt med det, og så længe, han har det, så er vi med, siger Jacko Larsen.

Også Mattheos mor Debbie er med på interessen, og søsteren Liva på to er også begyndt at køre på en endnu mindre crosser med støttehjul, fordi storebror kører.

Femårige Mattheo Larsen viser pokalerne frem fra sine mange løb. Lillesøster Liva på to år er også blevet interesseret og er i gang med at køre på en crosser med støttehjul på. Foto: Morten Pape

Familien bor i Tørring og kører i Billund Motocross Klub. På grund af coronaen har løb og træningen været aflyst de seneste måneder, men familien glæder sig til at komme i gang igen, og det betyder træning to gange om ugen og løb i næsten hver weekend.

- Motocross er en god sport for familien, fordi man ofte er af sted sammen en hel dag og hygger med andre, forklarer Jacko Larsen.

- Der er et godt sammenhold, for alle hjælper hinanden. Vi har eksempelvis enlige mødre i klubben, der kommer med deres sønner, og kan de ikke finde ud af noget med cyklen, så er der straks folk til at hjælpe, forklarer Debbie Larsen.

Annonce

Sikkerhed i top

De er begge bevidste om, at motocross ikke er en helt ufarlig sport.

- Det er en dyr sport, for udstyret skal være i orden, så han ikke kommer til skade, hvis han vælter, forklarer Jacko Larsen.

At udstyret virker, kan den unge motocrosskører godt stå inde for.

- Jeg er væltet mange gang, men jeg slår mig ikke, jeg har beskyttelse på, siger Mattheo og gennemgår sin dragt for at vise, hvor beskyttelsespuderne sidder.

Jacko Larsen glæder sig over sin søns interesse og lægger ikke skjul på, at han håber, at endnu flere familier vil få øjnene op for motocrosssporten.


Jeg kører ikke selv nu, men når Mattheo bliver større, vil jeg gerne have en crosser og køre sammen med ham.

Jacko Larsen


Femårige Mattheo Larsen begyndte at køre på den blå motocrosser med støtte hjul. I år er han dog rykket op på en lidt større cykel, som han skal køre sine første løb på, når sæsonen forhåbentlig begynder til april. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce