x
Annonce
Kultur

Fem Billund-foreninger har fået støtte fra DIF og DGI

Sdr. Omme Skytteforening er en af de lokale foreninger, der i årets løb har fået støtte fra DGI og DIF's foreningspulje. Arkivfoto: Keld Stampe
Landets to store idrætsorganisationer har sidste år delt penge ud til 1464 foreninger. En håndfuld af dem ligger i Billund Kommune, og de har tilsammen fået knap 120.000 kroner.

Billund Kommune: I alt 120.000 kroner er i løbet af 2019 komme lokale foreninger til gode fra DGI og DIF's foreningspulje. De to store organisationer er gået sammen om en såkaldt foreningspulje, hvor der bliver uddelt midler til foreningerne. I løbet af året er der uddelt 47 millioner kroner til foreninger over hele landet, og det er altså også kommet en række lokale foreninger til gode.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Annonce

Ny ansøgningsrunde

Ved indgangen til marts giver DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DIF (Danmarks Idrætsforbund) igen mulighed for at søge om at få del i foreningspuljen.

På DGI's og DIF's hjemmesider kan man se nærmere information om puljen og se, hvem der hidtil har fået bevilget støtte.

Organisationernes hjemmesider er www.dgi.dk og www.dif.dk.

Nye luftrifler

I Billund Kommune er der i alt fem foreninger, der har fået støtte fra puljen. Sdr. Omme Idrætsforening og Gyttegård Golfklub har hver fået 30.000 kroner, mens den noget mindre Sdr. Omme Skytteforening kommer ind på tredjepladsen. Her har foreningspuljen bidraget med 24.800 kroner.

De penge er blevet brugt til nye våben til skytteforeningen, og pengene er derfor kommet alle medlemmerne til gode.

- Vi har fået tre nye luftrifler. De er super gode, og dem har vi fået rigtigt meget ud af, fortæller Gerda Gejl, der er formand for Sdr. Omme Skytteforening.

Bedre til børn

Skytteforeningen har omkring 100 medlemmer i alle aldre, og at der er blevet mulighed for købe tre nye rifler er især kommet de yngste til gode.

- Vi havde to i forvejen, som også er helt okay, men dem her er lidt lettere. Vi har mange små børn, der skyder, og for dem er det meget lettere at bruge dem, der ikke er så tunge, siger Gerda Gejl.

Det er et bredt forlig i Folketinget, som står bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner om året. Det er penge, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal sende videre til deres medlemsforeninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce