Annonce
Udland

Fem dræbt under gidseltagning i kirke i Sydafrika

Mænd stormede lørdag morgen kirke i Sydafrika. Fem blev dræbt, og flere blev taget som gidsler.
Annonce

Fem personer blev dræbt under et angreb på en kirke vest for Johannesburg, Sydafrikas største by, lørdag morgen.

Det oplyser landets politi ifølge nyhedsbureauet Reuters. Under angrebet blev adskillige personer i kirken taget som gidsler, men de blev senere sat fri.

Politiet har i forbindelse med hændelsen anholdt omkring 40 personer og beslaglagt 40 skydevåben, herunder rifler, haglgevær og håndvåben.

Øjenvidner oplyser ifølge det britiske medie BBC, at mændene, som stormede kirken, er del af en udbrydergruppe.

Kirkens lederskab skal have været genstand for interne magtkampe mellem forskellige grupperinger, siden dens tidligere leder døde i 2016.

- Der var total forvirring, så vi har anholdt alle, som vi har grundlag for at tro er mistænkte. Vi har travlt med at afhøre dem og finde ud af, hvad præcis motivet var, siger talsmand for politiet Vishnu Naidoo ifølge Reuters.

Han oplyser ifølge BBC, at fire personer blev fundet skudt og brændt ihjel i biler. Den sidste dræbte var en sikkerhedsvagt, som menes at have reageret på hændelsen. Sikkerhedsvagten blev også skudt.

Myndighederne undersøger muligheden for, at årsagen til angrebet var en "strid mellem forskellige dele af kirken". Det oplyser talsmand Naidoo ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der kunne have været tale om et "voldsomt blodbad", hvis ikke politiet havde reageret, så hurtigt som det gjorde. Det siger Sydafrikas øverste betjent, general Khehla John Sitole, ifølge AFP.

Kirken, International Pentecost Holiness Church, menes at have tre millioner medlemmer i Sydafrika ifølge BBC.

/ritzau/

Link til artiklen på BBC''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce