Annonce
Egtved

Fem drenges drøm gik i opfyldelse; ny parkourbane indviet

De fem drenge havde ikke forestillet sig, at deres skoleprojekt halvandet år senere skulle munde ud i en parkourbane ved siden ØSVN-Hallen. Fra venstre ses Nicklas Follman, instruktør Aske Berholdt, Marius Lucas Bjertrup, Noah Rolfsted Pedersen, Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen og Simon Commerou. Foto: Yilmaz Polat

Fem drenge fra 7. årgang har siden efteråret 2017 arbejdet på at få etableret en parkourbane i Øster Starup. Projektet er lykkedes, og fredag blev den nye bane indviet.

Øster Starup: Smilene er kæmpe store, og stoltheden lyser ud af øjnene på de fem drenge, Noah Rolfsted Pedersen, Simon Commerou, Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen, Nicklas Follmann og Marius Lucas Bjertrup. Endelig kom den dag, de har drømt om siden efteråret 2017. Den nye parkourbane ved Øster Starup blev fredag endelig indviet.

- Banen er blevet endnu bedre, end vi havde håbet på. Det er så fedt, siger Simon Commerou, inden han skynder sig ud på banen, hopper op på en betonblok og springer hen og griber fat i et af de mange metalrør på parkourbanen.

Hvad er det bedste ved banen?

- Alt! Det er bare så fedt, at den er her nu, siger Noah Rolfsted Pedersen.

En gruppe mindre elever fra Øster Starup Skole står og kigger misundeligt på. De vil også gerne prøve den nye bane. Det må de heldigvis også snart.

Banen er blevet endnu bedre, end vi havde håbet på. Det er så fedt.

Simon Commerou
Skoleleder Jens Dall-Hansen indledte indvielsen med en lille tale, hvori han roste de fem drenges engagement, som har resulteret i, at et skoleprojekt er blevet til en ny parkourbane til glæde for alle skolens og områdets børn. Foto: Yilmaz Polat

Startede som skoleprojekt

Det hele startede med et skoleprojekt i efteråret 2017, hvor idéen opstod. Drengene, der dengang gik i 6. klasse på Øster Starup Skole, blev så optagede af projektet, at de valgte at arbejde videre med det i håb om måske en dag at kunne realisere det.

De har siden selv aftalt og gennemført møder med blandt andet repræsentanter fra Vejle Kommune og ØSVN-Hallen. De har også selv skaffet en sponsoraftale med ECM Industries i Øster Starup, som har sponsoreret alle rør og metaldele til en samlet værdi af cirka 160.000 kroner.

Da udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati sidste år valgte at bevilge knap 370.000 kroner til projektet, begyndte det for alvor at se ud som om, drømmen om en parkourbane kunne blive til virkelighed. Senere valgte Lokale- og Anlægsfonden også at støtte projektet med knap 200.000 kroner, så etableringen kunne gå i gang kort efter efterårsferien 2018.

Annonce

Banen skal bruges flittigt

Klokken nærmer sig 13.30, hvor den officielle indvielse skal finde sted, og alle skolens elever er ved at være stimlet sammen rundt om banen. Det er pivkoldt, men humøret er højt, da skoleleder Jens Dall-Hansen byder velkommen.

- Det er fantastisk at stå her i dag og tænke på, at det hele startede med en gruppe drenge i 6. klasse, som kom og fortalte, at de godt kunne tænke sig at lave en parkourbane, lyder det fra skolelederen, som håber, at den nye bane vil blive brugt flittigt.

Det er lykkedes at finde en instruktør, Aske Bergholdt, som i første omgang skal give nogle af skolens ældste elever et kursus i nogle af de mange tricks og teknikker, man kan gøre brug af på den nye bane.

- Blandt andet skal de fem drenge, der står bag banen her, på sådan et kursus, og så kan de bagefter være med til at vise andre nogle tricks, siger Jens Dall-Hansen, inden han beder forsamling give en stor hånd til de fem venner.

Selvom det er under frysepunktet, og de fleste står og skutter sig, virker det ikke til, at kulden påvirker drengene. Mon ikke det er glæden og stoltheden, der giver en god indre varme..

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Kultur

Peter skal skaffe over 1200 frivillige til Tour de France: Sådan kan du være med på holdet

Annonce