Annonce
Billund

Billund Kommune har et af landets højeste smittetal: Fem klasser er sendt hjem fra Lynghedeskolen

Freda, søndag og tirsdag er der mulighed for - uden tidsbestilling - at få en PCR-test, når testbilen vender retur til Tingparken i Grindsted. Arkivfoto: Mads Dalegaard.
Der er de seneste dage registreret flere positive coronatests i Grindsted, hvor en række skoleklasser er sendt hjem. Derfor vender testbilen fredag, søndag og tirsdag retur til Tingparken. Billund Kommune er nu nummer tre i landet i forhold til kommuner med flest smittede i forhold til indbyggertallet.

Grindsted: Efter genåbningen af samfundet har flere mennesker oplevet at blive testet positiv for covid-19. Det gælder også i Grindsted, hvor det især har haft stor betydning for hverdagen på Lynghedeskolen. Her er flere lærere og elever blevet testet positive, og det har haft den betydning, at hele fem klasser er blevet sendt hjem. Blandt andet er mellemtrinnet blevet sendt hjem, fordi flere lærere sidder derhjemme i karantæne.

- Vi har genåbnet samfundet, og det har som forventet medført en stigning i smitten. Smitten breder sig dog lokalt hurtigt i Grindsted, og vi opfordrer derfor til, at man bruger de mange testmuligheder, vi nu har, siger Lene Bruun, der er leder af HR- og sundhedsstaben i Billund, ifølge en pressemeddelelse.

Uden tidsbestilling

I løbet af de seneste dage har smitten taget et hop i Grindsted, og derfor kommer den mobile teststation i de kommende dage tilbage til byen og til Tingparken. Fredag, søndag og tirsdag vil det således være muligt – uden forudgående tidsbestilling – at få taget en PCR-test ved teststationen, som er åben mellem klokken 9 og 17.

Voldsom smitteudvikling i Billund Kommune

  • Der er meget coronasmitte i omløb i Billund Kommune lige nu. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag.
  • Der er hele 50 smittede i Billund Kommune, og det svarer til 188,2 smittede per 100.000 indbyggere.
  • Det er det tredjehøjeste smittetal i landet, og det er højere end i ellers meget omtalte kommuner som Ishøj og Albertslund.

- Hvis man skal noget, er det en god idé at sikre sig en negativ test inden. Smitten kan lynhurtigt brede sig, og derfor skal vi handle nu for at stoppe udviklingen, siger Lene Bruun.


Vi har genåbnet samfundet, og det har som forventet medført en stigning i smitten.

Lene Bruun, der er leder af HR- og sundhedsstaben i Billund Kommune


Selvom smitten over de seneste dage har været stigende i Grindsted, er byen ikke umiddelbart i fare for en lokal nedlukning. Sogne skal automatisk lukke ned, hvis der er et incidenstal på mindst 400 smittede per 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv dage. I Grindsted ligger tallet aktuelt på 115, så trods den stigende smitte er der endnu et stykke vej til en nedlukning.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Annonce