Annonce
Vejle

Fem millioner er da bedre end ingenting: Indsamling til nødhjælp er i gang

Søren Kjærgård Jensen, kirke- og kulturmedarbejder, Nørremarkskirken. Foto: Nørremarkskirken
Folkekirkens Nødhjælp måtte sidste år se sit indsamlingsresultat halveret af coronaen. Nu er man i gang igen med et forstærket set-up med digital indsamling.

Nørremarken: - Fem millioner er bedre end ingenting.

Sådan lyder den optimistiske melding fra indsamlingsleder for Folkekirkens Nødhjælp Søren Kjærgaard Jensen, der er kirke- og kulturmedarbejder ved Nørremarkskirken.

Den årlige indsamling er så småt ved at gå i gang på forskellige platforme. Normalt ville en flok indsamlere gå fra dør til dør den anden søndag i marts - i år 14. marts - men for andet år i træk er der lukket for den mulighed på grund af smittefare.

Annonce

Corona kostede fem millioner

Sidste år medførte det en halvering af indsamlingstallet fra cirka 10 til cirka 5 millioner kroner. Det er dog stadig fem millioner kroner bedre end alternativet, som var slet ikke at samle ind.


Jeg håber, vi kommer tilbage til at gå rundt og ringe på og måske få en lille snak i døren. Det har jeg selv gjort i mange år med kone og børn, og det er faktisk hyggeligt.

Søren Kjærgård Jensen, indsamlingsleder på Nørremarken for Folkekirkens Nødhjælp


En af de opgaver, som Søren Kjærgård Jensen og de andre indsamlingsledere nu står over for, er at få de lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier.

Pengene går direkte det rigtige sted hen, men lokale tællere sørger for, at man kan følge med på Nørremarken i, hvor meget man har været med til at samle ind. Han tror på et forbedret resultat i år:

- I år har vi haft bedre tid til at forberede os, så vi tager udfordringen med oprejst pande. Jeg er sikker på, at en masse mennesker gerne vil være digitale indsamlere. Det tager fem klik på telefonen eller computeren at oprette en indsamling, og imens kan du sidde hjemme i sofaen med fødderne oppe, siger han.

Sådan kan du støtte

Ønsker du at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde, kan du gøre det på flere måder.

  • Du kan med fem klik oprette din egen digitale indsamling på blivindsamler.dk. Normalt samler hver indsamler mellem 800 og 1000 kroner ind.
  • Du kan også støtte ved at sende en SMS til nummeret 1911.
  • Skriv ordet TRÆ og støt med 75 kr. Skriv ordet VAND og støt med 150 kr.
    Skriv ordet KLIMA støt med 300 kr.
  • Du kan også støtte med Mobilepay på nummer 114400.

Den lokale indsamlingsleder på Nørremarken har blandt andet stået for at sende mails ud til tidligere indsamlere med beskrivelser af, hvad der kan gøres.

Annonce

Mindre personligt

Men Søren Kjærgård Jensen erkender dog, at de digitale lyksaligheder taber gruppen af mennesker i den høje ende af aldersspektret.

- Jeg håber, vi kommer tilbage til at gå rundt og ringe på og måske få en lille snak i døren. Det har jeg selv gjort i mange år med kone og børn, og det er faktisk hyggeligt. Det er også en social opdragelse for børnene at se, at man godt kan bruge et par timer på at hjælpe andre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce