Annonce
Vejle

Fem spørgsmål til minister: Folketingsmedlem er bekymret for trafikken i midtbyen

Hvis NPV realiserer byggeprojektet ved Gammelhavn har et byrådsflertal besluttet at Sønderbrogade skal lukkes for trafik. Den beslutning bekymrer det konservative folketingsmedlem Niels Flemming Hansen. Foto: Mette Mørk
Niels Flemming Hansen (K) har stillet fem ministerspørgsmål i sagen om Posthusgrunden og Banedanmarks salg til NPV. Han er imod Sønderbrogades lukning.

Vejle: Folketingets Finansudvalg udskød torsdag endnu en gang beslutningen om Banedanmarks salg af godsjord ved Gammelhavn i Vejle til NPV.

Årsagen var igen et spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht (S), som blev bragt op på udvalgsmødet af SF's Jacob Mark.

Spørgsmålet er et såkaldt §20-spørgsmål, som det lokale folketingsmedlem Niels Flemming Hansen (K) har stillet til ministeren i forbindelse med sagens behandling, og som SF'eren tog med på udvalgsmødet.

Annonce

Det konservative folketingsmedlem har ikke sæde i Finansudvalget, men i sagen om projektet på Posthusgrunden har han stillet ikke blot ét, men fem §20-spørgsmål, hvilket alle folketingsmedlemmer løbende har mulighed for til de siddende ministre.

Flere kontorer giver øget midtby-trafik

Niels Flemming Hansen spørger transportministeren til det spinkle flertal, der står bag lokalplanen for Posthusgrunden.

Han spørger til eventuelle klagesager, de manglende offentlige udbud på grundene - som Vejle Amts Folkeblad tidligere har omtalt - og så vil Niels Flemming Hansen gerne vide hvilken holdning, Benny Engelbrecht har til de trafikale konsekvenser, som byggeprojektet og vejomlægningen får i Vejles midtby.

Niels Flemming Hansens fem spørgsmål til ministeren

  • Gør det indtryk på ministeren, at der i Vejle byråd kun er et meget snævert flertal for at sælge posthusgrunden, og at dette flertal om kort tid kan ændre sig efter et kommunalvalg?
  • Jesper Petersen (folketingsmedlem for S, red.) har spurgt, hvorvidt der er nogle aktuelle klager ift. processen om salg af Posthusgrunden, og i forlængelse heraf bedes ministeren svare på, hvorvidt ministeren er klar over, om nogle aktører, der indirekte eller direkte påvirkes af et muligt salg og et nyt projekt på Posthusgrunden, har klaget over udbudsprocessen?
  • Hvad er ministerens holdning til den igangværende debat i Vejle Kommune, hvor der stilles spørgsmålstegn ved hele lovligheden i den pågældende udbudsproces om salg af Posthusgrunden?
  • Finder ministeren det ikke mest hensigtsmæssigt at afvente en godkendelse af aktstykke nr. 200, 2020-21 (Banedanmarks salg, red.) til efter et kommunalvalg, nu da der er så stor og fundamental uenighed og utryghed om projektet for Posthusgrunden i Vejle?
  • Hvad er ministerens holdning til de potentielle trafikale konsekvenser, som et salg af Posthusgrunden i Vejle kan få?

- Mit mål med spørgsmålene er at få svar på, om man har taget den rigtige beslutning med at lukke Sønderbrogade for trafik. Samtidig har jeg svært ved at se, at der er belæg for at placere flere kontorkvadratmeter i Vejle Midtby. Det er fint med Innovation House og de andre ting i Vejle Nord, men det duer ikke at placere en masse kontorer i midtbyen. Det kommer der ikke færre biler ned i byen af, siger Niels Flemming Hansen.

Annonce

Sønderbrogade-lukning giver flaskehalse

Det er lukningen af Sønderbrogade og den kommende trafikafvikling i midtbyen, som Niels Flemming Hansen er bekymret for.

- Jeg synes, trafikafviklingen er et kæmpe problem i byen, og det er derfor, at jeg spørger til potentielle flaskehalse i forbindelse med nedlæggelsen af Sønderbrogade. Jeg har svært ved at se bilisterne tage den smalle tange for at komme ud på den anden side (til Dæmningen, red.). Det bliver alt for bøvlet at komme ned til at butikkerne i midtbyen, siger Niels Flemming Hansen, der selv er butiksejer i byen.


Jeg synes, trafikafviklingen er et kæmpe problem i byen, og det er derfor, at jeg spørger til potentielle flaskehalse.

Niels Flemming Hansen (K), folketingsmedlem


Samtidig mener han, at flertallet bag Sønderbrogades lukning og lokalplanen til NPV's karrébyggeri er for snævert i forhold til projektets størrelse og centrale placering.

- Jeg har stillet spørgsmålet, om det smalle flertal ikke gør indtryk på ministeren. Det synes jeg, at det bør gøre, når han fra egne rækker i byrådet ved, hvordan processen i sagen har været, siger den konservative folketingspolitiker .

Annonce

Overvejer at stille nye spørgsmål

Senest onsdag skal transportministeren besvare på de fem spørgsmål, som det konservative folketingsmedlem har stillet. Og derefter vil Niels Flemming Hansen afgøre, om han stiller nye spørgsmål til sagen.

Men han afviser, at han blot stiller spørgsmålene nu, så handlen mellem Banedanmark og NPV  forsinkes igen.

- Jeg kommer ikke til at stille spørgsmål for at være træls, og jeg skal ikke "stalle" sagen mere end højest nødvendig. Men jeg vil bare gerne have svar, og når jeg har fået ministerens svar, ser jeg på, om det giver anledning til at stille nye, siger folketingsmedlemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce