Annonce
Erhverv

Fertin har opfundet tablet til 200 millioner kroner

Fertin Pharma har investeret 200 millioner kroner og halvandet års arbejde i at udvikle en helt ny tabletform, der bliver den første af sin art i verden. Tabletten er opfundet og udviklet på fabrikken i Vejle. Arkivfoto

Fertin Pharma har brugt 200 millioner kroner på at opfinde helt ny tablet-form, som bliver flydende og kan synkes. Tablet kan for eksempel bruges til at dosere medicin.

Annonce

Vejle: 200 millioner kroner og halvandet års udviklingsarbejde.

Det er, hvad tyggegummiproducenten Fertin Pharma har investeret i et nyt produkt, som bliver det første af sin art på markedet.

- Det er et produkt, som vi har meget store forventninger til og som vi for 14 dage siden fik i handelen i USA, fortæller Søren Birn, administrerende direktør i Fertin Pharma.

Han tilføjer, at der er tale om en tablet, som skifter form og konsistens kort tid efter, at brugeren har puttet den i munden.

- Efter cirka 20 sekunder bliver tabletten flydende og kan synkes. Det er vi de første til at lancere på markedet, fortæller Søren Birn om produktet, der har fået navnet Zapliq.

Annonce

Mange muligheder

Fertin Pharma er en af verdens største producenter af nikotintyggegummi og tyggegummi der kan dosere medicin, men i første omgang er det ikke som sådan, at det nye produkt markedsføres.

- Zapliq sælges lige nu som et mundhygiejnisk produkt, men hen ad vejen er det tanken, at det skal kunne dosere for eksempel. Produktet har mange anvendelsesmuligheder og derfor har vi også store forventninger til det. Man kan eksempelvis tænke sig, at det kan bruges til medicin-dosering eller til at tilføre energi, fortæller Søren Birn om produktet, der er opfundet og fremstillet på fabrikken i Vejle.

I første omgang er Zapliq kun tilgængeligt på det amerikanske marked, men det vil også blive introduceret på det europæiske marked, oplyser Søren Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Ny legeplads på Gyvelborg

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce