Annonce
Egtved

Fest- og kulturuge endte med tætpakket program trods hård opstart

?Bajer-manden? alias Gerhardt Adamsen sørgede for at bringe øl frem i den rigtige rækkefølge. Den næste var Hancock Black Lager, en mørk øl med mere fylde og kraft i smagen. Den passede sammen med en irsk folkesang: Loch Lomond. Så var det tiden til en Saaz Brew på 8,1 %, nu var situationen ved at blive alvorlig: Musik: Whisky in the Jar. Da smagningen var overstået ankom stationsbyens frivillige kogekoner med gule ærter, flæsk og medisterpølse, og hertil var der masser af ølslatter til en hyggelig eftermiddag. Heldigvis fik stationsbyen aldrig vokseværk, så de fleste boede indenfor gåafstand, når de skulle hjem. Ifølge Peter Iversen skulle musikken undervejs indeholde noget med Benny Andersen, jeg gætter på det vil blive til afslutning. Foto: Mogens Bach

I begyndelsen var det småt med tilmeldinger fra lokale aktører, men alligevel endte dette års fest- og kulturuge i Egtved med at byde på et stort og varieret program.

Annonce

Egtved: Trods en lidt hård opstartsperiode, hvor arrangørerne bag årets fest- og kulturuge i Egtved var en smule bekymrede for, om der kom tilmeldinger nok fra aktørerne, endte det hele dog med et tætpakket program.

- Vi spekulerede lidt over det i starten, men heldigvis begyndte det til sidst at dumpe ind med tilmeldinger, forklarer en lettet Hanne Younes, der er formand for Fest- og Kulturugens bestyrelse.

Hun fortæller videre, at hun er glad for, at det har været en fest- og kulturuge, der kunne byde på mange forskellige aktiviteter lige fra foredrag til udstillinger og teater. Mange af aktiviteterne har været velbesøgte, mens andre måske godt kunne have ønsket, at flere var dukket op, men generelt har fest- og kulturugen været en succes, vurderer arrangørerne.

På pladsen foran Egtved Hallen ankom børnene fra naturbørnehaven Tusindfryd i samlet trop som de første med huerne godt trukket ned over ørerne i det grå og fugtige forårsvejr. Der kom efterhånden flere børn til, men da brandbilen arriverede, blev de ordnede grupper omdannet til en sæk lopper, det var alt for interessant med både brandbil, politibil og hunde. Vi var klar til at gå i gang: Børnene blev inddelt i grupper, og de skulle se hvad der sker, når der opstår ulykke, brand eller sygdom. Er personer kommet til skade, er det vigtigste at råbe højt og få fat på en voksen til at ringe 112. Morten Berthelsen underviste i førstehjælp i børnehøjde. Foto: Mogens Bach
Annonce

Fantastisk samarbejde

- Jeg vil også meget gerne benytte lejligheden til at rose Egetoft, for det har altså bare været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med stedet. Eksempelvis med vores arrangement Etnisk Dag, hvor de faktisk stillede personale til rådighed, der blandt andet kom og hjalp os med at rydde op efter dagen. Det er altså ret flot, lyder de rosende ord fra Hanne Younes.

- Når jeg sådan har været rundt omkring ved nogle af aktiviteterne, da lagde jeg mærke til, at nogle af de, som selv var arrangører, også var flittige til at støtte op omkring andres arrangementer, og det synes jeg egentligt er rigtigt fint, lyder det afsluttende fra Hanne Younes.

På Roberthus var den gamle rådssal fyldt med tilhørere. Anledningen var, at Egtved Bibliotek og Robert Jacobsens Venner havde indkaldt til foredrag om Robert Jacobsen. I spidsen for forsamlingen på første række Robert Jacobsens kone, Maria, som undervejs kunne holde foredragsholderen i ørerne og bryde ind, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål. Det sidste er nok tvivlsomt, når foredragsholderen hedder Nina Damsgaard, tidligere museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum. Hun har fulgt Robert i hans tid i Tågelund og har været inspektør for Landskabsskulpturen i Tørskind. Robert Jacobsen er en af det 20. århundredes største billedkunstnere, og hovedværket befinder sig i Tørskind. Egtveds borgere tog ham til sig, og i 1989 blev han som 77 årig udnævnt til æresborger i Egtved, og ved hans 80 års fødselsdag var der en stor folkefest. Foto: Mogens Bach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce