Annonce
Jelling

Fest på skolen: De spillede dansk musik dagen lang

Når man har langt hår, er man naturligvis i sin fulde ret til at headbange - også selv om det er under Kim Larsen-sangen "Tik Tik". Foto: Mette Mørk

Børn i alle aldre fik en smag af gode danske klassikere, da Bredagerskolen vanen tro markerede Spil Dansk med underholdende koncerter.

Jelling: "En kort, en lang, så blev det solopgang".

Alt fra Martin Brygmanns titelsang i filmen "En kort en lang" til Kim Larsens "Tik Tik" eller Sebastians "Hodja fra Pjort" toner frem i højttalerne i Bredagerskolens gymnastiksal.

Vi er til Spil Dansk, og på scenen står musiklærere fra både Bredagerskolen og Skovagerskolen. Det er tydeligt, at de er i deres es, mens de står der og synger og spiller på guitar, trommer, bas, keyboard og xylofon.

Undervejs får de også hjælp fra nogle af eleverne, som kommer op og synger med i mikrofonerne eller giver den gas på eksempelvis en tamburin. Til højre på scenen er der sågar en gruppe dansere fra 5. klasse, der med kreativ koreografi bidrager til den festlige oplevelse.

Eleverne fra Bredagerskolens indskoling og Kollerup Skole overværerede den første af i alt fire koncerter til Spil Dansk-arrangementet. Foto: Mette Mørk

Skaber fællesskab

Bredagerskolen har i mange år haft tradition for at gøre en fest ud af Spil Dansk. Her får musiklærerne mulighed for at vise deres kvaliteter med en række koncerter foran tilskuere fra ikke bare Bredagerskolen, men også Kollerup Skole, Jelling Friskole, Skovagerskolen og dagplejen.

Og i år er ingen undtagelse.

- Vi lægger vægt på, at børnene skal opleve noget fed musik i høj kvalitet. Samtidig vil gerne markere Spil Dansk Dagen, fordi det er en tradition, som skaber fællesskab på tværs af alder og skoler. Det er noget, alle kan mødes omkring, og man kan kun blive glad af det, siger viceskoleleder Mette Hjelholt Nielsen.

Kort efter spiller lærerbandet sangen "Flawless". Og ja, den er på engelsk, men kunstneren bag hedder Mads Langer, og han er trods alt dansker.

Oprindeligt hed det Spil Dansk Dag, som foregik den sidste dag i oktober. Det blev i ændret i 2015 til Spil Dansk Ugen, som siden dengang har været afholdt over hele landet i uge 44.

Piger fra 5. klasse stod for den kreative og underholdende koreografi. Foto: Mette Mørk
Musiklærer Elsebet Lindegaard i en trio med Sara og Mathilde fra Bredagerskolen. Foto: Mette Mørk
Hele dagen var gymnastiksalen fyldt af børn fra skolerne i Jelling og Kollerup. Foto: Mette Mørk
I forbindelse med Kodas 75 års jubilæum i 2001 startede initiativet til Spil Dansk, og siden er blevet markeret hvert år på skoler, musikscener og i radioen. Foto: Mette Mørk
Tilskuerne skrålede livligt med på sangene. Foto: Mette Mørk
Eleverne var Bredagerskolens indskoling og Kollerup Skole overværerede den første af i alt fire koncerter til Spil Dansk-arrangementet. Foto: Mette Mørk
Musiklærer Elsebet Lindegaard ledede bandet til Spil Dansk på Bredagerskolen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce