Annonce
Kultur

Festival bliver alligevel ikke til noget i år - men alle artister har sagt ja til at optræde næste år

Der har været fuldt hus i teltet de seneste år til pensionistfestival i Bredsten. Nu har festivalen skiftet navn og skulle have været holdt i Bredsten Hallen i stedet for et telt - men festglade seniorer må vente til næste år, da coronasituationen har tvunget arrangøerne til at udskyde. Arkivfoto Michael Svenningsen
Arrangørerne bag Seniorfestivalen i Bredsten har valgt at aflyse årets musikfestival på grund af coronasituationen. Men alle artister har sagt ja til at optræde næste år
Annonce

Bredsten: Det er ikke engang halvanden måned siden, der var godt nyt til musikglade seniorer. Her kunne en flok frivillige nemlig med glæde meddele, at der ville blive en festival for seniorer i Bredsten Hallen fredag 19. juni.

Sidste års Bredsten Pensionistfestival stod ellers til at blive den sidste af sin slags, men takket være opbakning fra flere nye kanter, kunne traditionen leve videre med et lidt nyt koncept og med nyt navn, nemlig Seniorfestivalen i Bredsten.

Men siden har meget ændret sig som følge af coronasituationen, der blandt andet betyder stribevis af aflysninger af diverse arrangementer. Herunder nu også seniorfestivalen.

- Vi ser ikke andre muligheder end at aflyse. Det synes vi selvfølgelig er rigtig ærgerligt, lyder det fra Margit Kristensen, en af de frivillige kræfter bag festivalen.

- Vi ser ikke andre muligheder end at aflyse

Margit Kristensen, medarrangør

Annonce

Overføres til næste år

Det nuværende forsamlingsforbud betyder nemlig, at man ikke må samle omkring 200 mennesker, som er det antal, der plejer at deltage ved den musikalske festdag.

- Selv hvis grænserne til den tid bliver ændret, så man godt må samles så mange, vil der formentlig være mange af dem, der ellers ville været kommet, som ikke tør komme, siger hun og fortæller, at musikfestivalens gæster jo netop hører til blandt de borgere, der er ekstra sårbare overfor covid-19.

Det store forarbejde, der ligger bag årets festival, er dog ikke spildt.

- Vi overfører det hele til næste år. Vi har allerede talt med artisterne, som alle har sagt ja til at spille næste år i stedet, forklarer Margit Kristensen.

Dermed bliver der næste år alligevel mulighed for at opleve blandt andre Stig Rossen og Keld og Hilda Heick i Bredsten.

- Vi havde set frem til 19. juni, men det kan ikke være anderledes. Nu overfører vi det hele til næste år og håber på at få en rigtig god fest til den tid, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce