Annonce
Jelling

Festival firdobler varm donation efter fællesspisning

Der bliver spist godt, men sandsynligvis drukket endnu bedre på Jelling Musikfestival, så når det hele er slut, er der stadig mad på lager. Det er i øvrigt heller ikke nemt at ramme 36.000 menneskers madbehov helt præcist. Det overskydende mad bruges til at lave buffet i Gormshallen mandagen efter festivalen. Billedet her er dog fra selve festivaldagene og viser et af de køkkener, de færreste gæster besøger: backstagekøkkenet til musikere og andre promenente navne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
2018 var første år med fællesspisning af overskudsmad fra Jelling Musikfestival, og det kastede en donation på 8000 kroner af sig. I år blev konceptet gentaget, og denne gang endte beløbet med at blive fire gange højere.

Jelling: En firdobling på bare et år. Det er resultatet af anden omgang med fællesspisning i Gormshallen mandagen efter Jelling Musikfestival - i år mandag 3. juni.

Her kunne sultne maver troppe op, betale 50 kroner og derefter slå sig løs i en buffet med diverse retter kreeret af al den mad, festivalen havde i overskud fra boderne.

Maden blev lavet af frivillige hænder, og indtægterne for dagen skulle så gå til Varmestuen i Vejle. Og nu er resultatet gjort op og det endelige beløb overleveret til modtagerne.

De får 32.689 kroner, hvilket er fire gange så meget som de 8000 kroner, der blev givet sidste år, hvor fællesspisningen blev afholdt for første gang.

Annonce

Fra 150 til 500

Det skyldes først og fremmest, at der sidste år var 150 deltagere, mens hele 500 kiggede forbi her for en lille måned siden.

Og vent nu lige, tænker du måske? 500 mennesker, der betaler 50 kroner hver, når da ikke op på de næsten 33.000 kroner, der blev samlet ind. Ganske rigtigt, men der var også andre muligheder for at få del i maden fra festivalkøkkenerne. Det, der ikke blev brugt til fællesspisningen, blev nemlig sat til salg.

Og til sidst var der kun et par kasser appelsiner tilbage, lyder det fra Jelling Musikfestival, der dermed har forsøgt at holde madspildet på et minimum, og derfor garanterer de også, at tiltaget med fællesspisning er kommet for at blive.

En helt vild indsats

Det er Kirkens Korshær i Vejle, der står bag Varmestuen, som pengene er målrettet til. Her kan mennesker, der er socialt udsatte, få et godt måltid mad, hjælp til kontakt til myndighederne, eller hvad det nu lige skal være.

Og så er det baseret på arbejde fra frivillige kræfter, hvilket man jo vægter højt på festivalen i Jelling. De frivillige laver mad, køber ind og mange andre opgaver.

Fra folkene bag varmestuen er der stor ros til dem, der har givet en frivillig hånd med i Gormshallen.

- Det er en helt vild indsats, som der er gjort for at få dette arrangement op og stå, og vi er enormt taknemmelige og glade for den kæmpe indsats, der er så mange, der har lagt – det er helt sikkert til glæde og ikke mindst gavn for vores brugere. Vi havde ikke drømt om et beløb i denne størrelse – det er virkelig noget, vores brugere kommer til at mærke, fortæller Annette, der er tilknyttet varmestuen, og Tove Hertz Mikkelsen, der er leder af Kirkens Korshær i Vejle.

Jelling Musikfestival afholdes igen i Pinsen 2020 – nærmere bestemt 28. til 31. maj. Det betyder, at der er fællesspisning igen mandag 1. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Borgmesterkandidat med kampgejst: Han har ført sag mod sin egen kommune og været i strid med fagbevægelsen

Annonce