Annonce
Jelling

Festival uddeler en million kroner mere: - Det er de frivilliges fortjeneste

De mange gæster og frivillige på billedet her er den væsentlige grund til, at Jelling Musikfestival kan uddele penge hvert år. Arkivfoto: Silas Bang

I en ekstraordinær uddelingsrunde har Jelling Festival uddelt yderligere en million kroner til almennyttige formål.

Annonce

Jelling: I en ekstraordinær uddelingsrunde har Jelling Musikfestival for nylig uddelt godt en million kroner til en lang række velgørende og almennyttige formål.

I alt er 36 ud af 73 projekter blevet begunstiget, oplyser festivalen i en pressemeddelelse. Modtagerne spænder lige fra spejdere, Mødrehjælpen Vejle, Frelsens Hærs Børne- & Ungdomsarbejde i Vejle, flere afdelinger af Jelling forenede Sportsklubber til Ragnarok Skaterpark, der modtog 200.000 kroner til færdiggørelse af projektet.

Jelling Festival foregår i år fra 29. maj til og med 1. juni. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Frivilliges fortjeneste

Jelling Musikfestival har med den seneste million uddelt i alt 3,2 millioner kroner i 2018. De første penge er givet til de lokale idrætsforeninger, der har modtaget en million kroner, og festivalen har i foråret uddelt det samme beløb til den kommende kunststofbane i Jelling.

Hertil kommer en donation til Kræftens Bekæmpelse på 100.000 kroner. At kunne give penge ud - især lokalt - er noget, der glæder festivalleder Lars "Charlie" Mortensen.

- Det er vi ganske godt tilpasse med. Det er jo her, at vi som nonprofit-festival skiller os ud fra de kommercielle festivaler og koncerter, der dukker op i landskabet. Vi er et nonprofit-foretagende, som - ud over at lave en stor kulturel begivenhed - har til formål at uddele overskud til almennyttige og velgørende formål. Så når folk køber en billet og bruger penge på Jelling Musikfestival, kan de - oven i den festlige begivenhed - glæde sig over at støtte gode formål, siger han og sender roserne videre til festivalens sande helte.

- Vi har cirka 4500 frivillige tilknyttet festivalen, og det er jo deres fortjeneste, at vi kan nå i mål med så flotte resultater, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Jelling Musikfestival har igennem uddelt mere end 30 millioner kroner til almennyttige formål, herunder også til lokalområdets mange foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce