Annonce
Hedensted

Festligt spadestik på historisk grund: Nu er lejlighedsbyggeri i gang

Faktisk har gravemaskinerne været igang et par uger, men det forhindrede ikke Kasper Glyngø, Louise Prahm og Per Heller i, i fællesskab at tage det første spadestik - med håndskovl vel at mærke - til det nye Domea-byggeri i Tørring. Foto: Michael Svenningsen
Tirsdag blev der taget hul på byggeriet af 42 nye lejeboliger på et areal i Tørring midtby, der tidligere har lagt hus til et hav af fester.
Annonce

Tørring: - Ofte bygger vi på en bar mark, men her var en bygning, der har lagt hus til en masse fester, liv og glade dage. Nu viger den pladsen for nogle nye boliger, hvor der forhåbentlig også bliver en masse liv og glade dage, måske endda også fester.

Sådan lød det med et smil fra projektudviklingschef hos Domea Byggeri, Louise Phram, da hun tirsdag eftermiddag sammen med Hedensted Kommunes borgmester Kasper Glyngø (S) og formand for boligselskabet Domea Hedensted-Tørring, Per Heller, tog første spadestik til Stationsparken i Tørring.

Det nye lejlighedsbyggeri med 42 almene boliger fordelt på fire etagehuse kommer til at skyde op på den centrale midtbygrund, hvor den nu nedrevne Tørringhus og Tørrings diskotek tidligere var og tæt på, hvor Tørring-jernbanen i sin tid gik - deraf navnet.

Ifølge Domeas projektudviklingschef Louise Prahm var hun første gang med til at drøfte lejlighedsprojektet i Tørring i 2012. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Populært med nyt

Selvom der kommer til at gå et halvt års tid, inden der bliver åbnet op for, at man kan skrive sig op til lejlighederne, er Louise Prahm sikker på, at de hurtigt vil blive lejet ud.

- Vi har ventelister på vores nuværende boliger i Tørring, og vi ved, at der er rift om nye boliger med lave varmeudgifter. Når de tilmed er så tæt på centrum, som man kan komme, kan det kun blive en succes, lød det fra Louise Prahm til de omkring 50 fremmødte til begivenheden.

Hun roste ligesom Per Heller arkitekturen i byggeriet, hvor der vil blive lys og luft omkring boligerne på trods af den centrale beliggenhed.

- Vi er stolte og glade over at kunne lave et byggeri af høj kvalitet til en relativ lav husleje. Når vi har fået Tørrings mest centrale beliggenhed, forpligter det også i arkitekturen, lød det bl.a. fra Per Heller.

Byggeriet af de fire etagehuse forventes færdig i juli 2020 og udføres af totalentreprenøren CJ Group fra Aarhus.

Til august vil der på nabogrunden blive taget første spadestik til et nyt administrationshus for en del af Hedensted Kommunes forvaltning. I mellem administrationshuset og Domeas byggeri er der desuden planer om endnu et etagehus med butik i stueetagen og lejligheder ovenpå. Ifølge vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen forhandler Hedensted Kommune pt. med en lokal investor om dette byggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce