Annonce
Billund

FGU i Grindsted kvitter smøgerne

Ingen ryger på FGU i Grindsted. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Elever og ansatte på FGU-skolen i Grindsted har mødt ind til en røgfri arbejdsdag.

Grindsted: Mandag var ikke bare første skoledag på Grindsteds nyeste skole, FGU Trekanten. Det var også første dag uden cigaretter i pauserne for både elever og ansatte.

Mange af elever og ansatte har gået på den nu nedlagte Grindsted Produktionsskole, og i forbindelse med skiftet til FGU-skole tog ledelsen beslutningen om at gøre uddannelsen helt røgfri fra 1. august. Der må således slet ikke ryges i skoletiden, heller ikke selvom man går uden for matriklen.

Beslutningen om at gøre skolen røgfri er taget af hensyn til de unge, forklarer skoleleder Helle Korgaard. Derfor har man også gjort, hvad man kan for at hjælpe de unge med at holde sig fra smøgerne i løbet af dagen.

- Vi vil gerne hjælpe og støtte de unge. I klasselokalerne har vi nu tyggegummi, lakridsrod eller små snacks som gulerødder, som man kan gå om gumle på i stedet. Vi kommer også til at have nogle fællespauser i løbet af dagen, så de unge ikke er overladt til at klare sig selv. Hvad det bliver, kan jeg ikke sige endnu, for det skal vi bestemme i fællesskab med de unge, men det kunne være sådan noget som naturfitness eller spil. Selvfølgelig har vi også fjernet vores rygeskur og rygebænk, fortæller Helle Korgaard.

Om et halvt års tid følger de ansatte i Billund Kommune efter. Det er nemlig besluttet politisk at indføre røgfri arbejdstid for alle ansatte i Billund Kommune fra marts 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce